Tarım ve Orman Bakanlığından su kayıplarına takip

Su ve kanalizasyon idareleri ile belediyeler, yeni ve revize projelerde tasarım aşamasından itibaren İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği Teknik Usuller Tebliği hükümlerinin uygulanmasını sağlayacak

Haberler 24.09.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çme-kullanma suyu temin ve datm sistemlerindeki su kayplarnn kontrolüne yönelik olarak baz düzenlemelere gidildi.

Tarm ve Orman Bakanlnn, çme Suyu Temin ve Datm Sistemlerindeki Su Kayplarnn Kontrolü Yönetmelii Teknik Usuller Tebliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Teblii Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Tebli ile içme-kullanma suyu temin ve datm sistemlerindeki su kayplarnn kontrolü için alnmas gereken tedbirler düzenlendi.

Buna göre, abonelerin kimlik, adres, abone türü (mesken, ticari ve benzeri), iletiim, sayaç numaras, sayaç markas, sayaç çap, sayaç boyu, sayaç damga tarihi, sayaç ölçüm aral, sayaç endeksi, sayaç çalma prensibi ve sayaç çarpan mutlaka kayt altna alnacak, mevcut kaytlarda ise güncelleme yaplacak. Adres kaytlar ulusal adres veri tabanndaki parametrelere uygun olarak tutulacak.

SU VE KANALZASYON

Su ve kanalizasyon idareleri ile belediyeler, su kayplar yllk raporlar ve envanter formlarn her yl için, takip eden yln ubat ay sonuna kadar Bakanla yazl olarak veya elektronik ortamda gönderecek. Su kayplar yllk raporlar ve envanter formlar, büyükehir belediyelerinde corafi konum olarak birlemi ilçe belediyeleri hariç her ilçe için ayr formlar halinde iletilecek.

çme suyu temin ve datm sistemleri projeleri için görü alnmas konusunda teblie yeni bölüm de eklendi.

Bu kapsamda idareler, yeni ve revize projelerde tasarm aamasndan itibaren tebliin hükümlerinin uygulanmasn salayacak, 10 bin kii ve üzeri proje nüfusu için yaplacak olan yeni projelerle 500 ve üzeri balant saysna sahip revize projeler için Bakanln görüünü alacak.

Ana Sayfaya Git