Tarıma 2 bin personel alınıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığın taşra teşkilatlarında görev yapmak üzere sözleşmeli 2 bin 58 mühendis ve veteriner hekim alımı yapacaklarını bildirdi.

Haberler 14.06.2017 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çelik, yapt yazl açklamada, personel alm hususunda neticeye vardklarna dikkati çekerek, Bakanln tara tekilatnda görevlendirilmek için sözlemeli 2 bin 58 mühendis ve veteriner hekim alacaklarn kaydetti.

Söz konusu personelin 874ü ziraat, 328i gda, 96s su ürünleri, 10u balkçlk teknolojisi, 33ü harita olmak üzere bin 341inin mühendis ve 717sinin veteriner hekimden oluacan belirten çelik, Bu belirlemeleri yaparken il ve ilçelerdeki ihtiyaçlar dikkate aldk. Ayrca gda mühendislerinin büyükehirlerde, veteriner hekimlerin ise hayvancln younlukta olduu bölgelerde youn olarak istihdam edilmesine dikkat ettik. Alm yaplacak personelin pozisyonlarnn vize ilemleri Maliye Bakanlnda tamamland. ÖSYM Bakanl ile birlikte yerletirme ilemleri çalmalarna balam bulunuyoruz. ÖSYMnin belirleyecei yerletirme takvimi dorultusunda müracaat ve yerletirme ilemlerine balanacak. Tercihler, büyük ihtimalle Ramazan Bayram sonras alnmaya balanacak. ifadelerini kulland.

-Tarm Krediye 500, TKDKya 200 kii alnacak

çelik, Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birliine (Tarm Kredi) alnacak 500 kiinin bavuru sürecinin de neticelendiini ifade ederek, müracaatlara yönelik ön incelemelerin tamamlanmasnn ardndan mülakat yaplacan, mülakata katlmaya hak kazanan adaylar ile yer ve saatin 19 Haziranda açklanacan bildirdi.

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumuna (TKDK) ise yl içinde 200 kii alacaklarna iaret eden çelik, bu konudaki detaylar ise ileriki günlerde netletireceklerinin altn çizdi.

Ana Sayfaya Git