Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulacak!

Kentte mera olarak kullanılan 17 milyon metrekarelik arazinin 4 milyon metrekaresi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak değerlendirilecek.

Haberler 02.11.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda Tarma Dayal htisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi hayata geçirilecek.

Vann Gürpnar, Edremit ve Geva ilçeleri arasnda kalan ve mera olarak kullanlan 17 milyon metrekarelik arazinin, 4 milyon metrekaresi Tarma Dayal htisas OSB olarak deerlendirilecek.

Kentin kaba yem ihtiyacnn yüzde 30unun karlanmas beklenen arazide jeolojik etüt çalmalarna baland.

Tarm ve Orman l Müdürü brahim Görenta ile Van Ticaret ve Sanayi Odas (TSO) Yönetim Kurulu Bakan Necdet Takva, Tarma Dayal htisas OSBnin kuraca arazide incelemede bulundu.

Görenta, gazetecilere yapt açklamada, daha önce ehir içindeki hayvan barnaklarnn il dna çkarlmasyla ilgili çalma yürüttüklerini söyledi.

Bu konuda Van TSOdan büyük destek gördüklerini belirten Görenta, öyle dedi:

Vekillerimizin giriimleri neticesinde Tarm ve Orman Bakanlmz bu arazinin Tarma Dayal htisas OSB için kullanlmasna onay verdi. Burada 12 bin büyükba hayvana yetecek iletmeler kurulacak. Bölge hayvancl için son derece önemli bu arazi ayn zamanda sulanabilir özellie sahip. Burada yem bitkileri yetitirilerek hayvanclk daha ucuza mal edilebilecek. Bu arazi bölgeye büyük ekonomik katklar sunacak.

- Yüklenici firma çalmalarna balad

Van TSO Yönetim Kurulu Bakan Necdet Takva da 5 yldr hayalini kurduklar projenin hayata geçirilecek olmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiyeye örnek olabilecek bir çalmann arifesinde olduklarn söyleyen Takva, Yllardr mera olarak kullanlan arazinin katma deerinin yüksek olduunu düünüyoruz. Arazide jeolojik etüt çalmalar bugün balad. Yüklenici firma da çalmalarna balad. Biz buradaki çalmalar, projenin balangcn yerinde görmek istedik. diye konutu.

lde büyükba hayvan potansiyelinin küçükba hayvan potansiyeli kadar yüksek olmadna dikkati çeken Takva, unlar kaydetti:

5 yl önce Dou Anadolu Kalknma Ajans ve Tarm ve Orman l Müdürlüünün desteiyle ehir içindeki hayvan barnaklarnn slahyla ilgili çalma balatmtk. O küçük projenin üzerine ina edilmi devasa bir alann tahsisiyle zirve yapm bir ekonomik faaliyetin arifesindeyiz. Bu çalmay deerli ve önemli görüyoruz. Bu projeyi önümüzdeki 2-3 yl içinde hayata geçirme çabasnda olacaz.

Ana Sayfaya Git