Tarımsal destek çiftçi hesabında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "331 milyon 637 bin lira tutarındaki tarımsal desteklerimizi bugün(dün) saat 18.00 itibarıyla, üreticilerimizin hesaplarına yatırmaya başlayacağız" dedi.

Haberler 07.03.2020 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüüne 1150 orman mühendisi ve 2 bin 700 orman muhafaza memuru atama töreninde konutu. Bakan Pakdemirli, Türkiyenin orman varln artrabilen nadir ülkelerden olduunu söyleyerek, Gelecee Nefes projesine ilikin bilgiler verdi. Pakdemirli, proje kapsamnda uygun alanlar üzerinde çok amaçl aaçlandrma ve toprak muhafaza çalmalarnn gerçekletirildiini, bu ekilde orman alanlarnn artrldn, erozyonun ve rüsubat tanmnn önlendiini söyledi. Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüümüzce ormanlarn üretim gücünü dikkate alarak, orman endüstrisinin ham madde ihtiyacnn yerli kaynaklarla karlanabilmesi amacyla odun üretim miktarn 2023 yl için 37 milyon 840 bin metreküpe çkarmay hedefliyoruz. Bunu baarabilsek inallah bu sayede ülkemiz, bu alanda kendi kendine yeten ülkeler arasna girmi olacak diye konutu.

YANGINA LK MÜDAHALE SÜRES 12 DAKKADIR

Bakan Pakdemirli, bakanlk olarak orman yangnlarnn gündemdeki en önemli konularndan olduunu vurgulayarak, öyle konutu:

Bildiiniz gibi corafi konumu itibaryla Akdeniz iklim kuanda yer alan ülkemizde ormanlarmzn büyük bir bölümü yangn tehdidi altnda bulunmakta. Ve toplam ormanlk alann yüzde 60n, birinci ve ikinci derece yangna hassas alanlar oluturmaktadr. Bu nedenle orman yangnlar, ülkemiz ormanclnn öncelikli konular arasnda yer alyor. Yani dikilmesi, tutmas, sulanmas için onlarca emek verdiimiz ormanlarmz, bir bakyorsunuz bir alevle küle dönüyor. Dolaysyla orman yangnlarnn çkmasna ve yaylmasna mani olmak için her türlü fiziki ve beeri tedbiri almak, orman yangnlaryla mücadele tekniklerini gelitirmek ve güçlendirmek, yangna müdahale süresini daha da ksaltarak yangn zararlarn en aza indirmek ve orman yangnlarnda görev alan personeli eitmek, bizim için öncelikli ve önemli faaliyetlerimiz arasnda yer almaktadr. Artk 2019 ylsonu itibaryla; yangna birinci derecede hassas bölgelerde ilk müdahale süresi 12 dakikadr. Bu da Orman Genel Müdürlüümüzün baarsdr, kendilerini yürekten alklyorum.

çFTçYE MÜJDE

Bakan Pakdemirli, çiftçilere tarmsal destek ödemesinin bütün itibaryla yaplacan belirterek, 19 ilde, 84 bin 420 üreticiye, 234 milyon yem bitkileri destei, 81 ilde 51 bin 64 üreticiye 97 milyon arclk destei ve 11 ilde 125 üreticiye 637 bin lira biyolojik ve biyoteknik mücadele destei olmak üzere toplam 331 milyon 637 bin lira tutarndaki tarmsal desteklerimizi bugün(dün) saat 18.00 itibaryla üreticilerimizin hesaplarna yatrmaya balayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git