Tarımsal destekleme!

Fakıbaba'dan tarımsal destekleme ödemeleri açıklaması "1 Ocak'tan Ramazan Bayramı'na kadar üreticilerimize ödediğimiz nakit hibe tutarı 10,1 milyar liraya ulaşmış olacak"

Haberler 06.06.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, 1 Ocaktan Ramazan Bayramna kadar üreticilere ödedikleri nakit hibe tutarnn 10,1 milyar liraya ulam olacan belirterek, Böylelikle 2018 yl için üreticilerimize vermeyi planladmz toplam 14,5 milyar liralk tarmsal desteklerin yüzde 70lik ksmn ödemi olacaz. dedi.

Fakbaba, tarmsal destekleme ödemelerine ilikin yapt yazl açklamada, 2018 yl desteklemeleri kapsamnda üreticilere yaplan ödemelere ramazan aynda da youn bir ekilde devam ettiklerini ifade etti.

Ramazan ay öncesi üreticilere toplam 8,5 milyar lira ödeme yaptklarn hatrlatan Fakbaba, ramazan bandan bugüne kadar da yaklak 1,1 milyar liralk ödeme gerçekletirdiklerini kaydetti.

DESTEKLEMELERN ÖDENMES

Ramazan Bayramna kadar da fark ödemeleri destei, süt ve besi gibi hayvanclk destekleri ile dier tarmsal desteklemeler kapsamnda yaklak 500 milyon liralk bir ödeme daha yapmay planladklarn bildiren Fakbaba, Bu ödemelerle birlikte 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Ramazan Bayramna kadar üreticilerimize ödediimiz nakit hibe tutar 10,1 milyar liraya ulam olacak. dedi.

Fakbaba, böylelikle 2018 yl için üreticilere vermeyi planladklar toplam 14,5 milyar liralk tarmsal desteklerin yüzde 70lik ksmn ödemi olacaklarn bildirdi.

Bu desteklerin üreticiler için saladklar nakit hibe kaynak olduuna iaret eden Fakbaba, bunun yan sra arazi toplulatrma ve tarmsal sulama yatrmlar, tarmsal kredi sübvansiyonlar, müdahale almlar ve ihracat destekleri gibi birçok kalemde tarma önemli miktarlarda kaynak saladklarn vurgulad.

Fakbaba, Hükümet olarak her zaman üreticinin yannda ve ülkemiz tarmna deer katanlarn hizmetinde olmaya devam edeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git