Tarımsal üretim merkezi olacak

Bismil ilçesinde kurulu bulunan domates serasında incelemelerde bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, kentin tarımsal potansiyelinin yüksek olduğunu dile getirerek, 2023 yılında Diyarbakır'ı tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

Haberler 08.02.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil ilçesini ziyaret eden Vali Hasan Basri Güzelolu ve Emniyet Müdürü Tacattin Arslan, ilçedeki tarmsal ve sanayi alannda faaliyet yürüten sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Güzelolu, Bismil ilçesinde ilk kez kurulan tarmsal atklarla enerji üretilen tesiste incelemerde bulundu. Burada Bismil Kaymakam Turgay Gülenç tarafndan karlanan Vali Güzelolu, tesis ile ilgili yetkililerden bilgi almasnn ardndan Bismil Tarm Mahsülleri Ofisindeki silolarn bulunduu alan gezdi.

SERALARDA NCELEME

Vali Güzelolu, domates serasnda incelemerde bulunurken, serada çalanlarla birlikte domates hasad yapt. Serada gazetecilere açklamalarda bulunan Vali Güzelolu, Diyarbakrda 33 serann bulunduunu ifade ederek, bu saynn artmas için çalmalar yürüttüklerini söyledi. Topraksz yaplan serada her bir dekarda ylda 30 ton domates elde edildiinin bilgisini veren Vali Güzelolu, unlar söyledi:

ÜRETM MERKEZ OLACAK

Bu gibi seralarda, altta toprak yerine ortam kültürü olarak perlit kullanyoruz. Damla sulumayla merkezi bir yönetimle hem s hem sulamay kontrol altnda tutuyoruz. Sera ürününde döllenmeyi de doal olarak yapyoruz. Bambus arlaryla yapyoruz. Böylelikle hem doal ürün elde ediliyor hem de çok iyi verim elde ediliyor. Zirai ilaç kullanmadan uçan zararllara kar da doal mücadele yöntemlerini uyguluyoruz. Diyarbakrda u an kurulu 33 seramz bulunuyor. Bunun saysn artracaz. Ekonomik olarak gelir kaps haline dönütüreceiz. klim avantajn kullanarak serada ürün çeitliliini artracaz. Bu seralarda ortalama 1 dekarda ylda 30 ton domates elde ediliyor. Ama ikinci ürün girdisi olarak da bu mümkün. Hedefimiz Diyarbakr 2023te tarmsal üretim merkezi haline getirmektir. Sera dahil bütün alanlarda üretim kapasitemizi gelitireceiz. Bu konuda çiftçi ve üreticilerimizin yanndayz. Hem ekonomik olarak hem de kendilerine manevi desteklerimiz olacak. Tarm çok stratejik bir sektördür. nsann yaamas için, insan neslinin devam etmesi için vazgeçilmez bir sektördür. Bitkisel ve hayvansal üretim olmak üzere Diyarbakr bir yeryüzü cenettidir. Biz verimli topraklara sahibiz.

Bismil Sanayi Sitesindeki esnaf da zyaret eden Vali Güzelolu, sanayi sitesinde mesleki bir okulun kurulmas için Bismil Sanayi Sitesi yetkileriyle protokol imzalad.

Ana Sayfaya Git