Tarımsal yapılar çalıştayı yapıldı

Diyarbakır'da Tarımsal Yapılar ve Sulama Çalıştayı yapıldı

Haberler 13.05.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Tarmsal Yaplar ve Sulama Bölümü Uluslararas Tarmsal Yaplar ve Sulama Kongresi ve çaltay düzenledi.

DÜ 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programn açln Ziraat Fakültesi Öretim Üyesi ve Organizasyon Komitesi Bakan Prof. Dr. Öner çetin yapt.

çetin, tarmn, halen ülkede ekonomiyi ekillendiren en önemli sektör olduunu, Türkiye nüfusunun önemli bir bölümü için istihdam saladn belirtti.

TARIMSAL YAPI VE SULAMA

Ülkenin bereketli topraklar ve uygun iklim koullarna sahip bu bölgede, ayn yl içinde birçok tür ve çeit bitkilerin yetimesinin mümkün olduunu kaydeden çetin, öyle konutu:

Dünyada ve ülkemizde en yaygn kullanlan sulama yöntemleri halen yüzey sulama yöntemleridir. Bu durum sulama sistemlerinin uygun olmayan koullarda iletilmesi durumunda ar sulama suyu kullanmna neden olmaktadr. Ar su kullanmnn ana sebebi ise sulama ebekelerinde ve çiftçi arazilerindeki yüksek miktardaki su kayplardr.

çaltaya, DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardmclar Prof. Dr. Ahmet Tanyldz, Prof. Dr. Kadir Turan, kamu kurum ve kurulularn temsilcileri, dekanlar, akademisyenler, örenciler ve davetliler katld.

Ana Sayfaya Git