Tarla şartları

Diyarbakır'da makarnalık buğday, ekmeklik buğday, yerel buğday çeşitleri ve siyez buğday ile arpa çeşitlerinin çeşit özelikleri, yetiştiriciliği, verim ve kalite özelikleri hakkında tarlada eğitim verildi.

Haberler 31.05.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tarm ve Orman l Müdürlüü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sal ube Müdürlüü ile GAP Uluslararas Tarmsal Aratrma ve Eitim Merkezi Müdürlüünün ibirlii ile tarla artlarnda çeit tanma eitimi toplants düzenlendi.

Toplantya Diyarbakr Tarm ve Orman Diyarbakr l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, GAP UTAEM Müdürü Mehdi Sümerli, l Müdür Yardmcs Mustafa Korkutan, Bitkisel Üretim ve Bitkisi Sal ube Müdür vekili M. Siracettin Atnda, GAP UTAEM teknik elemanlar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sal ube Müdürlüü ile ilçe müdürlükleri teknik elemanlar katld.

TARLADA ETM

GAP UTAEM tarafndan tescil edilen ve bölgemizde arlkl olarak üretimi yaplan makarnalk buday, ekmeklik buday, yerel buday çeitleri ve siyez buday ile arpa çeitlerinin çeit özelikleri, yetitiricilii, verim ve kalite özelikleri hakknda konu uzman Dr. Sertaç Tekdal tarafndan teorik bilgi verildi. Eitim sonras deneme ve üretim alanlar gezilerek burada bulunan çeitlerle ilgili bilgiler verildi. GAP UTAEM laboratuvarnda bir önceki üretim sezonunda hasat edilmi çeitlerin daneleri, olgunlam baaklar ve laboratuvar çalmalar hakknda bilgi verilmesinin ardndan eitim sona erdi.

Ana Sayfaya Git