"Taşeron düzenlemesi bir meydan okumadır"

"Taşeron düzenlemesi, 'Devleti ve kamuyu küçült', 'Devletin hizmetlerini özelleştirin' diyen zihniyete karşı AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası baskılara bir meydan okumasıdır"

Haberler 15.04.2018 - 23:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konfederasyonu ve Hizmet- Sendikas Genel Bakan Mahmut Arslan, taeron düzenlemesinin devleti ve kamuyu küçült, devletin hizmetlerini özelletirin diyen zihniyete ve uluslararas basklara kar meydan okuma olduunu belirtti.

Arslan, bir otelde düzenlenen Hizmet- Sendikas Konya ubesinin 9. Olaan Kongresinde yapt konumada, sendikann kurulu yllarnda zor artlar altnda çaltklarn söyledi.

Konyann sendika faaliyetlerinde her zaman büyük görevler üstlendiini aktaran Arslan, 15 bin üyesiyle Konya ubesinin en büyük tekilatlardan biri olduunu dile getirdi.

- Taerona kadro sürecini biz balattk

Arslan, 81 ilde taeron içileri sendikalatrmaya baladklarn belirterek, öyle konutu:

Bu taeron içilere ulamak için çok çaltk. 14-24 Ocak 2014te tarihi bir adm attk. 81 ilden üye olmayan 6 binden taeron içiyi bir araya getirdik. Bu mücadele, sendikalamaktan geçer, üye olacaksnz. 600 bin olursak herkes duyar ve anlar, sorunlar çözülür dedik. Heyecan olutu. Sendika sizi korur diye bir kampanya balattk. O günden itibaren yaklak 4 ay ciddi mücadeleyi bütün Türkiyede taeron içilere ulamay baardk. AK Parti hükümetinin taeron konusunda att ilk önemli adm 2014 taeron içilere sendikalamann ve toplu sözlemenin önünün açld tarihtir. Dönemin çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk çelik, çok büyük çabayla düzenlemeyi Türkiyeye armaan etmiti. Bu mücadeleyi biz balattk, biz sürdürdük.

- Büyük bir reform gerçekletiriliyor

Türkiyede kamuda kadrolu içi saysnn 170 bin civarnda bulunduunu, düzenlemeyle kadro saysnn be katna çktn vurgulayan Arslan, unlar kaydetti:

2 Nisanda bütün taeron içiler, snavlar tamamlanarak kadrolu içi olacak çalmaya balad. Bu yakn tarihimizde bir ilk. Türkiye Cumhuriyetinin, 1950den sonra çalma hayatnda yapm olduu en büyük reformdur. Taeron düzenlemesi, Devleti ve kamuyu küçült, Devletin hizmetlerini özelletirin diyen zihniyete kar AK Partinin ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann uluslararas basklara meydan okumasdr. Meydan okumann ne anlama geldiini çou anlamak istemiyor. Anlayamyorlar, çou ne yapldnn farknda deil. Büyük bir reform gerçekletiriliyor. Kamuoyuna doru bilgi verme konusunda yeterli anlatm yok. Sendika olarak bu ülkede yaplanlar anlatmak mecburiyetimiz var.

Arslan üyelere, Hayrl bir i yapyorsunuz. Kamu çalanlar olarak kamuya, yani insanla hizmet ediyor, ayn zamanda çoluk çocuunuzun nafakasn kazanyorsunuz. Aldmz ücretin karl olarak daha çok çalp daha çok kazanacak, daha çok hizmet edeceiz. diye seslendi.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Ahmet Sorgun da yapt konumada, 28 ubat sürecine deinerek, unlar söyledi:

Testiyi kranlarla suyu getirenler hiçbir zaman bir olmad. Elbette herey bitmi deil. Mücadele sürüyor. Ne 12 Eylülün ne 28 ubatn ne de 15 Temmuzun mücadelesi bitti. Merve Kavakçya Mecliste, Dar, dar diyenler... Bugün, Merve Kavakç Malezya Büyükelçimiz. Bu da Cumhurbakanmzn ve AK Partinin asla testiyi kranla suyu getireni bir tutmadnn iaretidir.

Ana Sayfaya Git