Taşeron işçide son rötüşlar!

Kamudaki yaklaşık 850 bin taşeron işçiyi ilgilendiren kadro düzenlemesine son şeklinin verilebilmesi için Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında cuma günü toplantı yapıldı. Toplantıda düzenlemenin ayrıntıları ile sendikaların görüş ve önerileri ele alındı.

Haberler 12.12.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan geçen hafta taeron içilere verilen kadro müjdesiyle ilgili hükümetin mesaisi sürüyor.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolunun açklamalaryla ayrntlar ortaya çkan düzenlemeye son eklinin verilmesi için cuma günü Babakan Yldrm bakanlnda Maliye Bakan Abal ile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Sarerolunun katlmyla toplant yapld örenildi. Düzenlemenin ayrntlarnn ele alnd toplantda, sendikalarn görü ve önerileri de masaya yatrld.

Düzenlemenin en ksa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilmesi planlanrken, ilgili bakanlarn Babakan Yldrm bakanlnda bu hafta tekrar bir araya gelmesinin kararlatrld örenildi.

- Ya ve eitim seviyesi art aranmyor

Düzenlemenin kamuoyuyla paylalan ayrntlarna göre, söz konusu kadro frsat, merkezi yönetim kapsamndaki genel bütçe ile düzenlenen kurum ve kurululardaki tüm taeron içileri ilgilendiriyor.

Ya ve eitim seviyesi artnn aranmad düzenlemeden yararlanmak isteyen taeron içilerin, öncelikle çaltklar kurumlara bavurmalar gerekecek.

Bavurularn ardndan yapacaklar ile ilgili bir snava tabi tutulacak içilerden snavda baarl olanlar, güvenlik soruturmasnn ardndan bulunduklar i yerlerinde kadrolu çalmaya balayacak.

Kadroya kavuacak içiler mevcut ücretleriyle çalmaya devam ederken, tayin haklar bulunmayacak. Buna karn, içiler sahip olacaklar 52 günlük ilave tediye (ikramiye) sayesinde iki aylk ücretlerine yaklaan fazladan kazanca sahip olacak.

Emekli olup da kamuda taeron içi olarak çalanlar kadro imkanndan faydalanamayacak.

Ana Sayfaya Git