Taşeron işçiler kadroya kavuştu

Kamudaki yüzbinlerce taşeron işçinin, 2 Ocak'ta başlayan 90 günlük kadroya geçiş süreci, dün itibariyle tamamlandı.

Haberler 03.04.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 03.04.2018 - 08:51

Kamudaki yüz binlerce taeron içinin kadroya geçii için 2 Ocakta balayan 90 günlük süreç dün itibariyle sona erdi. Bavuru, hak sahiplerinin ilan, snav ve mülakat gibi süreçlerin ardndan kamu, belediyeler ve il özel idarelerdeki yüz binlerce çalan, kadro güvencesine kavutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 5 Aralkta verdii müjdeyle balayan kadroya geçi serüveni, Olaanüstü Hal kapsamnda, 24 Aralk 2017de yaymlanan 696 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile resmiyet kazand. Taeron içiler için 2 Ocakta balayan bavuru süresi, 11 Ocakta sona erdi. Ardndan çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnca bavurularn incelenmesi ve hak sahiplerinin ilan için 40 günlük süre tannd.

- Snavda en az 50 alanlar baarl sayld

Tespit komisyonu listeleri açkladktan sonra itirazlar alnd ve 24 ubat-2 Martta itirazlar incelenerek, kesin listenin ilan edildi. Snavlar, 3-22 Martta yapld.

çalanlarn itigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eitim düzeylerine uygun olarak yaplan yazl ya da sözlü snavlarda, 100 puan üzerinden en az 50 alanlar baarl sayld.

Snav sonuçlarna itirazlar, 23-26 Martta alnd ve 27-31 Martta itiraz incelenerek kesin liste ilan edildi.

Tüm bu aamalarn ardndan, taeron içinin kadroya geçii için 2 Ocakta balayan 90 günlük süreç bugün itibariyle tamamland.

3 aylk süreci baaryla tamamlayan, kamu, belediyeler ve il özel idarelerdeki yüz binlerce çalan, topluca kadro güvencesine kavumu oldu. Kamuda kaç kiinin kadroya geçtii, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn yapaca açklamayla netlik kazanacak.

HAYATLARINDA NE DEECEK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann startn verdii taeron içilerin kadroya geçii bugün tamamlanyor. Taeron içilerin geçile hem geliri artacak hem de özlük haklar iyileecek. çiler geçmite aldklar maan 1.5 kat kadar promosyona kavuacak. Devlet kadrosuna geçen 450 bin içiye, 52 günlük ilave tediye ücreti (ikramiye) verilecek.

Bütün içilerin asgari ücretten çalt düünüldüünde yaklak 1 milyar liralk tediye ücreti verilmi olacak. Ayrca geçi süreci nedeniyle 3 aydr askya alnan toplu i sözlemesinden kaynakl ücret ve farklar da hesaba yatacak. Ariv taramas gecikenler sonuç beklenmeden akama kadar kadroya alnacak. Kadroya geçile birlikte kamu kurumlarndaki statü karmaas son bulurken, kdem haklarnda hiçbir deiiklik olmayacak. çalanlar mevcut kdemleriyle geçi yaparken, yllk ücretli izinleri konusundaki haklar da sakl kalacak.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, kadroya geçite baarl çalmaya imza attklarn belirterek, öyle konutu:

Süreç bugün nihayete erecek. Geçi süreci 3 bakanlk tarafndan yürütüldü. Kapsaml bir süreci geride braktk. Yüzümüzün akyla sonuçlandrm olacaz. u anda kamuda taeron tanm neyse bunun dnda braktmz hiç kimse yok. Direkt kadroya alndklar için avantajlar çok fazla. Bu düzenlemenin artlar zamanla daha çok ortaya çkacak.

4CLLERN YÜZÜ GÜLDÜ

4Clilerin sözlemeli personel yani 4B statüsüne geçi ilemi de tamamlanyor. Düzenlemeyle 20 binin üzerinde içiye yüzde 10 ücret art yaplrken, izin süreleri de yeniden düzenleniyor.

Ana Sayfaya Git