Taşeron İşçilere Müjde Vereceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bakanlığına bağlı bir heyetle Elazığ'a gitti. Bakan Sarıeroğlu ilk olarak Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ı makamında ziyaret etti. Sarıeroğlu, daha sonra bakanlığına bağlı kamu kurumu ve belediyeyi ziyaret edip, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar'ın vefat eden kayınvalidesi Fikriye Serdar'ın taziyesine katıldı.

Haberler 15.09.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye Bakan Mücahit Yanlmaz ile görümesinde, Türkiyenin büyüme rakamlarn deerlendiren Bakan Sarerolu, yaanan tüm sürece ramen 3üncü çeyrekte 5.1lik bir büyüme oran yakalandn söyledi. Oranlarn ülkede istikrarn devam ettiini gösterdiini ifade eden Sarerolu, nallah bu süreci yine salam ve kararl politikalarmzla sürdüreceiz. Bu anlamda bizler de gerekli admlar atmaya devam edeceiz. 80 milyon vatandamzn huzur ve güven ortamnda, birlik, beraberlik ve refah içerisinde yaamas için bundan sonra da var gücümüzle çalacaz dedi.

TAERON çLERE MÜJDE

Taerona bal içilerle ilgili bir soruya Bakan Sarerolu, bu meselenin çok uzun süredir ülkenin gündeminde bulunduunu ve taeron konusunu bakanl öncesi yürüttüü faaliyetlerden ve çalma ekonomisti olmas dolaysyla çok iyi bildiini belirterek, Taeron konusu AK Parti dönemlerinde ortaya çkm bir konu deil. Geçmiten beri Türkiyede uygulanan bir çalma ekli. Tabii bu çalma ekli zaman içerisinde düzenli dediimiz insan onuruna yarar bir çalma eklinde olmaktan bir kay eilimi içerisine girmitir. Bu eilimi düzeltmek için de AK Parti döneminde çok güçlü bir yasal düzenleme gerçekletirildi. Eskiden ücretlerini alamayan, çaltklar i yerlerinde yanlarnda ayn ileri yaptklar arkadalarndan çok daha farkl imkanlarla, daha kötü ve zor artlarda çalmak zorunda kalanlar vard. Kdem tazminat, izin ücreti gibi imkanlardan maalesef yoksunlard diye konutu.

SÜREC TAMAMLAMAK çN

Taeron içilerle ilgili süreci tamamlamak için çalmalarnn devam ettiini belirten Bakan Sarerolu, Bu konuda asgari ücretin düzeltilmi, ihalelerin üç yllk yaplyor ve yine toplu sözlemeyle alakal süreçlerin iliyor olmasyla beraber ücretlerde ksmi oranlarda düzenlemeler gerçekletirilmitir. Ama zaman içerisinde her ne kadar bir düzelme olsa da beklentiler ve talepler farkl yönde. Geçmi dönemde yapm olduumuz seçimlerde taerondaki kardelerimize yönelik kamuda istihdam imkanyla ilgili bir beyanmz oldu. Bugüne kadar AK Parti olarak ne dediysek ve ne yapacaz dediysek, arkasnda durmu bir iktidarz. Bu anlamda geçmi dönemde baz çalmalar hayata geçirilmek istendi ama artlar maalesef uygun olmad. Bu dönemde bunun sorumluluunu biliyoruz. Bunun taerondaki içilerimiz için ne kadar önemli olduunu biliyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle uan çok titiz bir çalma içerisindeyiz diye konutu.

Taeronlarla alakal süreci tamamlarken Türkiyenin içinde bulunduu artlar ve 80 milyon vatandan durumunu göz önünde bulunduracaklarn ifade eden Bakan Sarerolu, Maliye Bakanl ile bu konu üzerinde çalyoruz. Tam olgunlatktan sonra kamuoyu ile paylaacaz. nallah yeni yasama döneminde ksa süre içerisinde bu konu ile ilgili güçlü admlar atlm olacak ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git