Taşeron işçilere sürekli işçi kadrosu

Olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerinin yolu açıldı.

Haberler 25.12.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olaanüstü hal kapsamndaki 696 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taeron içilerin kamuda sürekli içi kadrosunda istihdam edilmelerinin yolu açld. Kadroya geçebilme imkan 4 Aralk 2017 itibaryla çaltrlmakta olanlar kapsayacak.

696 sayl KHKye göre, kadroya alnacak taeron içilerde, 657 Sayl Devlet Memurlar Kanununda yer alan memur olabilme artlar aranacak.

Taeron içilikten sürekli içi kadrosuna geçebilme imkan 4 Aralk 2017 itibaryla çaltrlmakta olanlar kapsayacak. Bu tarihte, Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmi olan sigortal ie giri bildirgeleri, iten ayrl bildirgesi ve aylk prim ve hizmet belgeleri esas alnacak. Doum veya salk kurulu raporuyla belgelendirilen salk sorunlar nedenleriyle i sözlemeleri askda olanlar veya anlan tarih itibaryla askerde bulunanlar hakknda da bu madde hükümleri uygulancak.

Kadroya geçmek isteyen taeron içiler öncelikle, açtklar davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceine dair yazl beyanda bulunacak. Ayrca, en son çalt idare ile daha önce kamu kurum ve kurulularnda alt iveren içisi olarak çalt i sözlemelerinden dolay bu madde ile tannan haklar karlnda herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacan ve bu haklarndan feragat ettiine dair yazl bir sulh sözlemesi yapmay kabul ettiini yazl olarak beyan edecek.

Taeron içilere sürekli içi kadrosu

Sürekli içi kadrolarnda istihdam edilmek isteyenler, bu aamann ardndan 10 gün içinde çaltklar idarenin hizmet alm sözlemesinin yapld birime bavuracak.

Kadro bavurusu yapan içilerin, artlar tayp tamadklarnn tespiti, bu tespite itirazlarn karara balanmas, artlar tayanlarn idarelerince belirlenen usul ve esaslara göre yaplacak yazl ve/veya sözlü ya da uygulamal snava alnmas, snav sonuçlarna itirazlarn karara balanmas ve snavda baarl olanlarn kadroya geçirilmesine ilikin süreç 90 gün içinde idarelerince sonuçlandrlacak.

Bu süreçlerin ardndan taeron içiler, yüklenicinin hak edilerinin ödendii bütçe, tekilat ve birim/yerleim yeri adna vize edilmi saylan sürekli içi kadrolarna idarelerince topluca geçirilecek.

- çalma süresi emeklilik ayl tarihini geçemeyecek

Sürekli içi kadrolarna geçirileceklerin kadrolar, baka bir ileme gerek kalmakszn geçi ileminin yapld tarih itibaryla sürekli içi unvan ile ihdas edilmi saylacak. hdas edilen kadrolar ilgili idarelerce adedi, bütçe ve tekilat ile birimi/yerleim yeri belirtilmek suretiyle geçi ilemlerinin yapld tarihten itibaren iki ay içinde Devlet Personel Bakanl ve Maliye Bakanlna bildirilecek.

Sözlemeleri askya alnanlar ile askerde bulunanlarn kadrolar hariç olmak üzere bu ekilde ihdas edilen sürekli içi kadrolar, herhangi bir sebeple boalmas halinde hiçbir ileme gerek kalmakszn iptal edilmi saylacak.

Sürekli içi kadrolarna geçirilenler, birinci fkrada öngörülen artlar tadklar sürece ve çaltrldklar tekilat ve birimde geçi ilemi yaplmadan önceki ihale sözlemesi kapsamndaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilecek. Bunlarn istihdam süreleri hiçbir ekilde sosyal güvenlik kurumlarndan emeklilik, yallk veya malullük ayl almaya hak kazandklar tarihi geçemeyecek.

- Ücretler TSteki ücretten fazla olamayacak

Sürekli içi kadrolarna geçirilenlerden, geçi ilemi yaplrken mevcut i yerinin girdii ikolunda kurulu i yerinden bildirilenlerin ücreti ile dier mali ve sosyal haklar, bu madde kapsamndaki idarelerde geçiten önce alt iveren içilerini kapsayan, Yüksek Hakem Kurulunca karara balanan ve süresi en son sona erecek Toplu Sözlemesinin (TS) bitimine kadar bu toplu i sözlemesinin uygulanmas suretiyle oluan ücret ile dier mali ve sosyal haklardan fazla olamayacak.

Ana Sayfaya Git