Taşerona kadro son durum açıklaması yapıldı

taşerona kadro müjdesi ha geldi ha gelecek diye aradan geçen zaman da 720 bin taşeron merakla gelecek haberleri beklemekte.

Haberler 09.11.2016 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aylardr süregelen bir açklama henüz netlik kazanm deil. Taeron içiye kadro müjdesi ile birlikte kadronun ne zaman gelecei açklamas da 720 bin kii tarafndan beklenmekte. Her bir kamu kurumunda taeron olarak çalan içiye vaat olarak sunulan ve en ksa zaman da da uygulamaya konulmas beklenilen taeron kadrosu konusunda gözler hala bakanlkta. Kadro konusunda detaylar yava yava olutuunu gözler önüne serecek olursak, snrlamalar ve kurallar netlik kazanm gözükmekte. En önemli durumun ya snrlamas oldunu ifade eden Bakan Müezzinolu açklamsnda Kdem tazminatnda adaletin sürdürülebilirliin olduu bir çerçeveyi henüz oluturabilmi deiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüeceiz dedi. Taeron içilerle ilgili olarak da kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele alacaz dedi.

TAERONA YIL SONU MÜJDES

Babakan Binali Yldrm, hükümetin taeron içiler konusunda bir irade ortaya koyduunu belirterek, ilgili bakanlklara sürecin hzlandrlmas talimat verdi.

Maliye ve çalma Bakanlnn yürüttüü kapsamnda kamuda ve belediyelerde güvenlik-i kalitesinin dümesine yönelik endieleri gideren bir model ortaya kondu. Buna göre kamu kurumlarnda ve belediyelerde hizmet grafiinin aa çekilmemesi için Kanununda iten çkarmaya yönelik bütün maddeler özel sözlemeye de ekleniyor.

GÜNDEM KONUSU OLDU

Konya Milletvekili Mustafa Kalayc, mecliste yapt konumada taeron içilerin sorunlarn masaya yatrd.

Taeron içiler ile ilgili konuan Kalayc Taeron içilik çalma hayatnn en temel sorunu hline gelmitir. nsan onuruna yarar, düzgün, i tanmn yok sayan taeron içilik uygulamas çalma hayatnn dengelerini bozmu, ekonomik ve sosyal olarak büyük bir tahribata neden olmutur sözleri ile taeron içilerin sorunlarn dile getirdi.Taeron içiler konusunda bir açklama da geçtiimiz günlerde en yetkili azlarndan biri olan Babakan Binali Yldrmdan gelmiti. Taeron içiler konusunu yakndan takipteyiz, çözmekte srarcyz diye konuan Babakan, bu konuda çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlna da talimat verdiini söylemiti.Bir dier konu ise 2017 ylna kadar Taeron çilere kadro konusu oldu.

LK KURAL;

1 Kasm 2015ten önce ie girenlerin düzenlemeden yararlanaca yer alsa da bu tarihten sonra ie girenlerinde kamuya alnabilecei bir yap oluturulacak. Kademeli bir kadroya geçi sistemi olacak. Taeron çalmasna ilikin deerlendirmede bulunan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, Eer bizim üzerinde çaltmz sistem olursa 1 Kasm veya 5 Kasm olmayacak. lk önce 1 Kasm öncesindekiler kadroya alnacak. Sonrasnda dierleri. Bunun için kamu kurulularnn talepte bulunmas gerekiyor. Örnein salk Bakanl 10 bin ilave personel talep ettiinde 1 Kasm sonrasnda ie balayanlar içerisinden bu kadar kiiye daha vize verilerek kadroya geçirilecek dedi.

TEK çATI ALTINA ALINACAKLAR

Merakla beklenen Taeron çi Kadrolar ile ilgili olarak hükümetin kamu çalanlar kanununda devrim gibi bir deiiklik yapaca bu anlamda devlet memurluu kavramn batan aa deitirecei ifade ediliyor. Muhalefetle görümeleri sonrasnda muhalefet partileri ile anlamas durumunda, 657 sayl kanununda çok kapsaml bir deiiklie gidecei örenildi. Bu deiiklik ile devlet memuru kavram yerine kamu çalan kavramn getirilirken, memurlar, içiler, sözlemeliler, kadro karl sözlemeliler kamu çalan ad altnda tek bir statüde toplanacaklar.

Ana Sayfaya Git