Taşerona kadro son durum! Taşeron işçi süreci hızlandı

Taşerona kadroda son durum yaklaşık 2 senedir kadro bekleyen tüm taşerOn işçiler tarafından merak edilmekte. Taşeron olarak çalışan işçiler merakla seçim vaadi sonrasındaki taşeronun kadroya geçiş gelişmelerini merak ediyor. Peki taşerona kadro ne zaman

Haberler 13.12.2017 - 14:49 Son Güncelleme : 13.12.2017 - 15:05

Taerona kadroda son durum yaklak 2 senedir kadro bekleyen tüm taerOn içiler tarafndan merak edilmekte. Taeron olarak çalan içiler merakla seçim vaadi sonrasndaki taeronun kadroya geçi gelimelerini merak ediyor. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann müjdeli açklamas akabinde çalma Bakan Jülide Sareroluda taerona kadro son durum açklamasn yapm ve 2018 yl itibari ile Aralk sonuna kadro kadroya geçmeyen içi kalmayacak demiti. te an an yaanan gelimeler ve taerona kadro detaylar hanerimizde.

TAERONA KADRO SON DURUM AçIKLAMASI YNELEND

Taeron düzenlemesinde yüzbinlerce taeron içi taeron kadro düzenlemesinin gelimelerini merak ediyor. Taeron ile alakal yl sonu iaret edilse de henüz net bir tarih verilmedi. Ve taeronda verilen bilgiler de taerona kadro kurallar da mevcut.

ERDOANIN AçIKLAMASI AKABNDE SÜREç HIZLANDI

Orman ve Su leri Bakanl tarafndan düzenlenen toplu açl töreninde bir vatandan Taeron ne olacak Sayn Cumhurbakanm diye barmas üzerine Cumhurbakan Erdoan, Bu ite taeron olmaz. Ama taeron ii inallah bu hafta içinde bitiyor diye cevap vermiti.

TAERONA GÜVENLK SORUTURMASI

Jülide Sarerolu yapt açklamada taeronun kadroya geçerken güvenlik soruturmasna tabii tutulacan söyledi. 15 Temmuzda yaanan kanl darbe giriiminden sonra bilindii üzere memur almlar daha sk hale gelmiti. Taeron içilere de kadroya geçerken güvenlik soruturmas yaplacak.

DSKTEN TAERON AçIKLAMASI

DSK Genel Sendikas Genel Bakan Remzi çalkan, kadroya alnacak taeron içilerin ilemleri için komisyon kurulmasn istedi.

Genel Sendikas bal bir grup, hükümetin açklad taeron düzenlenmesine yönelik taleplerini dile getirmek amacyla Cumhuriyet Meydannda bir araya geldi.

çalkan, burada yapt konumada, 5 Aralkta hükümet tarafndan açklanan taeron irket içilerine kadro konusunda baz belirsizlikler olduunu öne sürdü.

Kadro görümelerinde sendikalarla müzakere edilmediini ileri süren çalkan, Hükümet taerona kadro müjdesi verirken u anda belediye irketlerinde çalan 100 bin içiyi kadro sürecinin dna itmitir. Belediye içileri de kadroyu hak etmitir. Hükümeti bu konuda yeni bir düzenleme yapmaya davet ediyoruz. Kadroya alnacak taeron içilerin ilemleri için komisyon kurulmasn istiyoruz. dedi.

Kadro almnn effaf yöntemlerle yaplmas gerektiini ifade eden çalkan, toplumsal mutabakatn ise içi konfederasyonlar temsilcilerinin deerlendirme sürecine dahil edilmesiyle salanabileceini kaydetti.

CHP zmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Tacettin Bayr da sendika üyelerine destek verdi.

KADRODA YA SINIRI

Taeron içinin kadroya geçii ile alakal olarak ya snrlamas getirildi. Yani bir nevi kadameli olarak geçiin salanaca ve 65 yan üzerindekilerin bu yeniliklerden faydalanamayaca da aikar belirtildi

ÖNCELK TALEPTE

Taeron içi konusunda gerekli olan meslek grubunun ön talebinin önemli olduu söylenirken, güvenlik, temizlik, ulatrma gibi mesleklerin, kamu kuruluunun isteine ve ihtiyacna göre ekillenecei bildirildi

BELEDYELERDE KADRO KONUSUNDA DKKATL çALIMA

Belediye içileri taeronlar kamu tarafndan kurulan irketlerde kadroya alnacak. Öncelikle ilgili yerdeki belediyelerdeki yaplar dikkate alnarak detayl aratrma yaplacak. çileri Bakanlnca dolayl dolaysz terör balants tespit edilenlerle sözleme imzalanmayacak.

LK ÖNCE GÜVENLK

Normal planda ie alnmak için sicil kaydnn yeterlilii mevcut iken, talerona kadroda bir çok ince ayrntya özellikle de milli güvenli bakmndan incelenecek

Özellikle de adliye, havaalan, özel güvenlik elemanlarnn bir ksm da ihtiyaca göre kadroya alnacak. Bu ekilde belirsizliklerin ortadan kalkaca da belirtiliyor.

ASKERLK DURUMU LEMES

Askerdeyken yerine personel alnan ve 1 Kasm 2015 sonras ie girene de kadro yolu açlyor. Kadro çalmasnn bitirilmesi ile birlikte kamu idareleriyle belediyeler ve il özel idarelerinde yaklak 720 bin asl ve yardmc i yapan taeron personel kamuda Özel Sözlemeli Personel pozisyonunda yer edinecek. Taeron içilerin en çok merak ettii konu olan kdem tazminatnda herhangi bir ekilde kayp yaanmayacak. Taeron içilerin kdem tazminat devlet garantisi altnda olduu için öncelikli olarak kadroya alnd kuruma geçi düzenlenecek.

ÜNVERSTEL çLER çN GELMELER

Müezzinolu, 4Cli üniversiteli içilerin memur kadrosuna alnmasyla ilgili bir çalma var mdr? sorusuna da Bakanln ilgili kanun hükümlerince çalmalar sürdürdüü yantn verdi.

KADEMEL GEç SSTEM OLACAK

Tasarnn ilk halinde 1 Kasm 2015ten önce ie girenlerin düzenlemeden yararlanaca yer alsa da bu tarihten sonra ie girenlerinde kamuya alnabilecei bir yap oluturulacak. Kademeli bir kadroya geçi sistemi olacak. Starn haberine göre, taeron çalmasna ilikin deerlendirmede bulunan üst düzey bir ekonomi yetkilisi, Eer bizim üzerinde çaltmz sistem olursa 1 Kasm veya 5 Kasm olmayacak. lk önce 1 Kasm öncesindekiler kadroya alnacak. Sonrasnda dierleri. Bunun için kamu kurulularnn talepte bulunmas gerekiyor. Örnein Salk Bakanl 10 bin ilave personel talep ettiinde 1 Kasm sonrasnda ie balayanlar içerisinden bu kadar kiiye daha vize verilerek kadroya geçirilecek dedi.

Ana Sayfaya Git