Taşerona kadroda sona doğru gelindi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye bakanlıkları, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasını içeren düzenlemeye ilişkin çalışmalarda sona geldi.

Haberler 20.12.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuda çalan taeron içilerin kadroya alnmasn öngören düzenlemenin kapsam ve detaylarnn birkaç gün içerisinde kamuoyuyla paylalmas bekleniyor.

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin taeron içiyi ilgilendiren kadro düzenlemesi, çalma hayatnn gündemindeki yerini koruyor. Düzenlemenin kapsamyla ilgili baz belirsizlikler sürerken bu süreçte içi sendikalarnn talepleri de öne çkyor.

Taerona kadro düzenlemesinde sona doru

Özellikle KTlerde çalan yaklak 50 bin taeron içisinin de kadro düzenlemesine dahil edilmesini isteyen sendikalar, bu kapsamda 15 Aralk Cuma günü talepleri çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sareroluna iletmiti.

Türk- Genel Bakan Ergün Atalay ile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu arasndaki görümede, KTlerdeki yaklak 50 bin taeron içisinin de düzenlemeye dahil edilmesi yönünde fikir birliine varld örenildi.

Taeron içilerin kadroya alnmasn öngören düzenlemeyi bu yl içerisinde yasalatrmay amaçlayan hükümet, yln bitimine sayl günler kala çalmalarn daha da younlatrd. Bu dorultuda, çalma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye bakanlklarnn yürüttüü çalmada sona gelindi.

Taeron içileri kadroya kavuturacak düzenlemenin kapsam ve detaylarnn birkaç gün içinde kamuoyuyla paylalmas ve ardndan hzl bir ekilde yasalamas yönünde admlarn atlmas öngörülüyor.

- Önce snav, sonra güvenlik soruturmas

Taeron içilerin kadroya alnmasnda ya ve eitim seviyesi art aranmayacak. Kadroya geçmek isteyen taeron içiler öncelikle çaltklar kurumlara bavuruda bulunacak, bavurularn ardndan yapacaklar ile ilgili bir snava tabi tutulacak.

Snavda baarl olanlar, güvenlik soruturmasnn ardndan bulunduklar i yerlerinde kadrolu çalmaya balayacak. Emekli olup kamuda taeron içi olarak çalanlar, emekli statüsünde olduklar için kadro imkanndan faydalanamayacak.

Kadroya kavuacak içiler mevcut ücretleriyle çalmaya devam ederken tayin haklar bulunmayacak. Buna karn içiler sahip olacaklar 52 günlük ilave tediye (ikramiye) sayesinde 2 aylk ücretlerine yaklaan fazladan kazanca sahip olacak. Bu içilerin ücretlerine sonraki dönemde dahil olacaklar toplu i sözlemeleriyle artlar yaplacak.

Ana Sayfaya Git