Taşınabilir evlerin dönemi başladı

Pandemide giderek daha fazla benimsenen minimalist yaşam tarzı, doğanın içinde villa konforu sunan tiny house gibi konseptlere talebi artırdı. Tiny House Türkiye Üretici Firması Hane House Kurucu Ortağı Abdullah Çakmanus, “Bill Gates'in ormandaki kulübesi ve Elon Musk’ın prefabrik eviyle gündeme gelen doğada küçük metrekarelerde yaşam, kalıcı bir trende dönüşüyor” dedi.

Haberler 17.07.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

ehirleme orannda yaanan artla 2030da dünya nüfusunun yüzde 60nn, yani 5 milyar insann ehirlerde yaayaca öngörülüyor. Uzmanlar, pandeminin tetikledii doayla iç içe yaam arzusunun, bu eilimi tersine çevirebileceine dikkat çekiyor. Bu yönelimin mimarideki yansmas kulübe, prefabrik ev, tanabilir ev gibi konseptleri öne çkaryor. Konutu oluturan tüm alanlar ihtiyaca göre minimalist ölçülerde barndran, ehrin dnda konaklama opsiyonu yaratabilen, tasarmyla doaya uyum salayan tiny house gibi konseptlere olan talebin arttn söyleyen Hane House Kurucu Orta Abdullah çakmanus, Bill Gatesin ormandaki kulübesi ve Elon Muskn 35 metrekarelik prefabrik eviyle gündeme gelen doada küçük metrekarelerde yaam, kalc bir trende dönüüyor. Tiny house, doadaki dier canllarn yaam alanlarn tehdit etmeyecek ekilde doada özgürce yaamak isteyenler için villa konforunda minimalist bir barnma çözümü sunuyor dedi.

ARSA MALYETN DÜÜRÜYOR

naat sektöründe son yllarda arta geçen konut ve arsa fiyatlar karsnda tiny house konsepti ile villa konforunu uygun bütçelerle sunduklarn söyleyen çakmanus, Farkl sektörlerde 30un üstünde markayla Türkiye ve dünya için kalc deerler yaratmay hedefleyen bir irketler grubu bünyesinde, Hane House markamzla da tiny house konseptinin öncülerinden biri olarak konumlanyoruz. Bu konseptle yatrmclara milyonlarca lira harcamak zorunda kalmadan sahip olabilecekleri sadeletirilmi bir villa yaam sunuyoruz. 5 metreden balayp 8 metreye uzanan ölçülerde farkl mimari tasarmlar yatrmclarla buluturuyoruz. Tüm projelerimizle bir villada aranan konforu sunarken ilevsellii ön planda tutuyoruz. Bu konsept, imarsz arazide uygulanabildii için arsa maliyetini önemli ölçüde azaltyor. Tanabilir olmas ve Karayollar Yönetmeliine uygun üretilmesi nedeniyle imarsz arazilerde de kullanlabiliyor. En kaliteli ürünleri kullanarak Avrupa standartlarndaki kalite ve kl bir arada sunuyoruz diye konutu.

HER PROJE çN BR FDAN

Yaamn sadeletir sloganyla gelitirdikleri tiny house projelerinin, sadece ihtiyaç duyulan alanlar barndrmas ve tekerlekleriyle istenilen her yere tanabilmesinin talebe yön verdiini ifade eden Abdullah çakmanus, Bu tür projeler her türlü doa kouluna uygun olarak üretildii için tüm iklim ve corafyalarda kullanlabiliyor. Üstelik 2 ay gibi ksa sürede teslim edilerek yatrmclarn uzun yllar süren bekleme dönemini ortadan kaldryoruz. Verdiimiz 2 yllk garantiyle de yatrmlar güvence altna alyoruz. Ayn zamanda projelerimizi gelitirirken, sürdürülebilir bir gelecek için doaya bir fidan armaan ediyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git