Tavukların Mozart ve Beethoven hayranlığı

Her sabah Mozart ve Beethoven dinleyen tavuklardan günde 150 koli yumurta elde ediliyor

Haberler 19.06.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mutaki bir kanatl hayvan iletmesinde tavuklara her sabah Mozart ve Beethoven dinletilerek günde 150 koli yumurta elde ediliyor.

Muta Leghorn cinsi 13 bin tavuk beslenen iletmede, tavuklara klasik müzik dinletilerek hem stresi alnyor hem de yumurtada verim arttrlyor. Tavuklara dinletilen müziklerle verimin arttrldn ifade eden iletme sahibi Volkan Dizdarolu, letmemizde yaklak 13 bin Leghorn cinsi tavuk bulunmaktadr. 4 aylk alnan bu tavuklar u anda alt aylk konuma gelmilerdir. Tavuklara sabah 05.00te klarn açlmasyla beraber akam 20.00e kadar Mozart ve Beethoven tarz müzik dinletiyoruz. Bu müzik tavuklarda oluan stresi yüzde 60-70 orannda düürüyor. Müzik çalnmad zamanlarda tavuklarda bir agresiflik söz konusu oluyor. Bu müzik hayvanlar doal olarak rahatlatyor. Bu da kantlanm bir olay olduu için veterinerlerin tavsiyesiyle müzik dinletmeye baladk. Bu hususta baya bir verimli oldu dedi.

Günde 150 koli yumurta elde ediyoruz

Günde ortalama 150 koli yumurta elde ettiklerini anlatan Dizdarolu, Kapasite tam verime ulatnda günlük 12 bin adet yumurta hedefliyoruz. Bu yumurtalar Mu merkez ve ilçelerine datmak üzere gerekli distribütörler vastasyla sata sunuyoruz. Biz bu ie bu yl baladk. Muun tüm tüketimine talibiz. lerin umduumuz ekilde ilerlemesi halinde bu iin kapasitesini arttrma niyetindeyiz. Pazar bulmada herhangi bir skntmz yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git