Tazminatı ödenecek

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan taşeron işçilere yönelik yapılan açıklamada, "Alt işveren işçilerimizin kıdem tazminatına esas olan toplam hizmet süresi ile izin sürelerinin hesabında geçmiş kıdemler İş Kanunu çerçevesinde dikkate alınacaktır. İşçilerimizin bu hakları da korunmaktadır. 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün içinde, çalıştıkları alt işveren şirketlere değil, istihdam edilecekleri kurumlara başvuracaklardır" dednildi.

Haberler 27.12.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlndan taeron içilere yönelik yaplan açklama u ekilde: Alt iveren içisi kardelerimize yönelik düzenlemenin de yer ald Kanun Hükmünde Kararnamenin yaynlanmasnn ardndan, geçi sürecinin doru bir ekilde yürütülebilmesi amacyla aadaki açklamann yaplmasna ihtiyaç duyulmutur. 24 Aralk 2017 tarihli Resmi Gazetede yaymlanan 696 sayl Kanun Hükmünde Kararname ile alt iveren içilerimizin kamuda istihdam için yaplan düzenleme, 2 Ocak 2018 tarihinde yürürlüe girecek olup, hem merkezi yönetim hem de belediye ve il özel idareleri gibi mahalli idarelerde alt iveren içilerimizin istihdam edilmek üzere bavurular 2 Ocak 2018 tarihinde balayacaktr. Bu tarihten önce herhangi bir bavuruda bulunulmas gerekmemektedir. Bavuru ve kadroya geçi sürecine ilikin uygulamay anlatan usul ve esaslar bu hafta içinde yaynlanacak ve geçi süreci 2 Ocak 2018den itibaren 90 gün içinde sonuçlandrlacaktr.

2 Ocak 2018 tarihinden itibaren içilerimizin geçi yapacaklar idarelerce bavurularn alnmasna balanacaktr.

BÖYLE BR UYGULAMA KHKDA YER ALMAMAKTADIR

Alt iveren içilerimiz 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün içinde, çaltklar alt iveren irketlere deil, istihdam edilecekleri kurumlara bavuracaklardr. Bavuruda bulunan alt iveren içilerimizin bilgileri, bavurduklar idarelerce elektronik ortama aktarlacaktr. çilerimizin 4 Aralk 2017 tarihinde düzenleme kapsamnda bir ihalede çalp çalmad ilgili kurumlar nezdinde kontrol edilerek, çaltklar idarelerce snav süreci balatlacaktr. Bu ilemlerin ardndan içilerimiz çaltklar kurumda istihdam edileceklerdir. Alt iveren içilerimizin, çaltklar alt iveren irketlerine herhangi bir evrak ya da feragat belgesi vermesi gerekmemektedir. Böyle bir uygulama KHKda yer almamaktadr. 90 günlük sürecin sonunda, içilerimizin kadroya geçii srasnda, kendilerinden kadroya geçie ilikin açtklar dava veya icra takibi varsa, bu dava veya takiplerden feragat ettiklerine ilikin bir belge ve sulh sözlemesi, çaltklar idarelerce talep edilecektir.

BU SÖZLEME, çLERMZ AçISINDAN HERHANG BR HAK KAYBINA SEBEP OLMAYACAKTIR

çilerimiz, kamuda istihdam edildikleri için, kadroya geçileri nedeniyle çaltklar DARE LE sulh sözlemesi yapacaklardr. Bu sözleme, içilerimiz açsndan herhangi bir hak kaybna sebep olmayacaktr.

ALT VEREN RKETLER SULHE TARAF OLMAYIP, BUNDAN YARARLANAMAZLAR

Sulh sözlemeleri idare ile yaplacak olup, bu durum alt iveren irketlerine kar içinin haklarndan vazgeçmesi anlamna gelmemektedir. Alt iveren irketleri sulhe taraf olmayp, bundan yararlanamazlar.

KIDEM TAZMNATINA ESAS OLAN TOPLAM HZMET SÜRES LE ZN SÜRELER

Alt iveren içilerimizin kdem tazminatna esas olan toplam hizmet süresi ile izin sürelerinin hesabnda geçmi kdemler Kanunu çerçevesinde dikkate alnacaktr. çilerimizin bu haklar da korunmaktadr. Bu prosedür, çalanlarn kamuda kadroya geçilerinde geçmite de iletilmi genel bir uygulama olup, yeni bir düzenleme deildir.

Ana Sayfaya Git