TBF'den koronavirüs fırsatçılarına tepki

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, yen tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında poşetlenen meyve ve sebzelerin arasına çürük mal katan bazı marketlere tepki gösterdi.

Haberler 08.04.2020 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deniz, koronavirüs ile mücadele kapsamnda marketlerde sebze ve meyvenin poetlenmi olarak sata sunulduunu belirterek, Bu uygulamada baz marketlerin poet içine çürük, bozulmu, tüketilemez durumdaki meyve ve sebzeyi koyduklar gözlenmektedir. dedi.

Son günlerde bu konuda sk sk ikayetler aldklarn anlatan Deniz, baz kiilerin bu uygulamay frsata çevirdiini söyledi.

Olaanüstü bir dönemden geçildiini vurgulayan Deniz, Tüketicinin salnn korunmas için uygulamaya geçirilen poette sebze meyve satnn, baz marketler tarafndan kötüye kullanlmas nedeniyle amaca hizmet etmemekte, en önemlisi tüketici parasnn karln alamamaktadr. deerlendirmesini yapt.

Deniz, unlar kaydetti:

Ülke olarak el ele vererek yürüttüümüz bu mücadelede toplumsal dayanma içinde olmak, üreticinin, satcnn, tüketicinin bu zor dönemde birbirlerine destek olmalar gerekmektedir. Tüketici cephesinden, birçok i yeri kapanm ve dolaysyla lüks tüketim azalm olsa da gda, hijyenik ve medikal ürünler bata olmak üzere bir çok tüketim unsurunda tüketicinin tüketimi azaltma eiliminde olmad gözlenmektedir. Sanlann aksine, tüketicinin talebi kesmemi olmas, ekonominin sürdürülebilirlii ve piyasalarn kapanmamas adna çok önemli bir destektir.

- Frsatçlar ifa edin

Deniz, tüketicinin bu olumlu yaklamnn üretici ve satclar tarafndan da görülmesi ve desteklenmesi gerektiini aktararak, öyle devam etti:

Poetlenmi olarak satlan sebze meyvenin içine çürük ve kullanlamaz durumdaki ürünleri sokuturmak, bu olaanüstü dönemde affedilemeyecek nitelikte frsatçlk ve ahlaki düüklüktür. Kasada parasn ödeyip eve geldikten sonra durumu farkeden tüketicilerin, sosyal izolasyon ortamnda çürük çkan bir elma, kullanlamaz durumdaki iki patlcan için tekrar markete gitmeyeceinin hesabn yapan bu firmalar, tüketiciye ve bu mücadeleyi her alanda baar ile yürüten ülkemize kötülük yapmaktadrlar.

Bu tür satclar knayan Deniz, bu durumla karlaan tüketicilerin ellerindeki sosyal medya silahn kullanarak frsatçl ifa etmelerinin yannda, Ticaret Bakanlnn Alo Tüketici Hattna durumu bildirmelerini önerdi.

Ana Sayfaya Git