TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Fiyat artışları geçici ve enflasyona dönüşmeyecektir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Şu andaki fiyat artışları geçicidir ve enflasyona dönüşmeyecektir. Kısa bir süre içinde çok daha düşük seviyelerde bir enflasyon seviyesi gözlenmeye başlayacaktır" dedi.

Haberler 03.12.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TCMB Bakan Kavcolu, videokonferans yöntemi ile gerçekletirilen yatrmc toplants kapsamnda deerlendirmelerde bulundu. Kavcolu, Firmalarmzn yatrm itah ve istihdam beklentileri geçmi yllara göre oldukça yüksek seviyelere gelmi durumda. Cari ilemler dengesi austos ve eylül aylarnda fazla verdi ve yllklandrlm cari ilemler dengesindeki iyileme belirginleerek devam etti. Mevcut para politikas duruumuzun 2022 ylnn ilk yarsnda birikimli etkilerini gözlemleyeceiz. Cari ilemler dengesinde kalc bir iyileme için yatrmlar destekleyecek, ihracat artracak ve ithalat snrlayacak uygulamalar ve politikalar önemli görüyoruz. Reeskont kredilerinin salad imkanlar da bu alanlara destek verecektir. Rezervlerimiz son dönemde istikrarl bir art eilimine girdi. Kararl bir ekilde rezervlerimizi artrmaya devam edeceiz dedi.

TCAR KREDLERDEK GELMELER ÖNEMSYORUZ

Kavcolu, Türkiyenin koronavirüs sonras küresel arz, lojistik ve talep zincirlerindeki göreli üstünlükleri ile kalc fiyat istikrar için gerekli koullarn oluacan belirterek, u andaki fiyat artlar geçicidir ve enflasyona dönümeyecektir. Ksa bir süre içinde çok daha düük seviyelerde bir enflasyon seviyesi gözlenmeye balayacaktr. Yatrm itah yüksek firmalarn finansmann desteklenmesi için ticari kredilerdeki gelimeleri önemsiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git