Teşviklerden istifade etme oranı yüzde 46,7

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "Kadınlara, gençlere, engellilere, toplumun her kesimine, sektörel anlamda ilave istihdam teşvikinde farkındalığımız söz konusu. Türkiye'de, bu teşviklerden haberdar olma ve istifade etme oranı yüzde 46,7." dedi.

Haberler 18.04.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzunkaya, Krehir l stihdam ve Mesleki Eitim Kurulu Toplantsnda, her yl Türkiyenin, Avrupann ve dünyann en büyük i gücü piyasas aratrmasn yaptklarn, amaçlarnn 89 bin 324 i yerinde iverenin isteklerini ölçmek ve politikalarn ona göre sürdürmek olduunu söyledi.

Aratrma sonuçlarna göre Krehir ve Türkiye genelinde atlacak admlar deerlendirdiklerini belirten Uzunkaya, öyle devam etti:

(stihdamla ilgili yatrm yapacam) düüncesinde 2019 ylnda Türkiye ortalamas yüzde 18,8di. Krehirde bu rakam yüzde 23,3 olarak belirlendi. Krehirin, Türkiyenin üzerinde 5 puan bir fazlal söz konusu. Bu, Krehir adna sevindirici bir rakam. KURun hizmetlerinin bilinir olmas ve sahiplenilmesi adna eleman temininde KURa olan yöneliin Türkiye ortalamas yüzde 61,8 iken Krehir açsndan yüzde 97,2 oldu. Bu da Krehir adna Valiliin ve ilgili kurumlarn i birliinde kat ettii mesafenin göstergesidir.

TEVK ORANLARI

Türkiyede uygulanan istihdam teviklerinin Avrupann ve dünyann hiçbir ülkesiyle karlatrlamayacak kadar fazla olduunu dile getiren Uzunkaya, Kadnlara, gençlere, engellilere, toplumun her kesimine, sektörel anlamda ilave istihdam tevikinde farkndalmz söz konusu. Türkiyede bu teviklerden haberdar olma ve istifade etme oran yüzde 46,7. Krehirde bu oran yüzde 69,7 oldu. Bütün bunlar çok daha fazla çalnca çok daha güzel neticeler alacamzn ifadesidir. diye konutu.

Krehir Valisi brahim Akn da il genelinde istihdamn artrlmasna yönelik önemli çalmalar yürütüldüünü söyledi.

Akn, Sayn Cumhurbakanmzn himayelerinde balatlan stihdam Seferberlii ve ikinci 100 Günlük Eylem Plan kapsamnda düzenlenen etkinliklerde ilimiz i adamlar, STK ve odalarn temsilcilerinin katlmyla ilimizin istihdamnn artrlmasna yönelik ne tür tevikler var, bu teviklerden hangi koullarda yararlanlaca konusunda KUR l Müdürlüümüzce gerekli bilgilendirme çalmalar yapld. dedi.

Ana Sayfaya Git