Telaşa kapılmayın!

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası geçtiğimiz mart ayında görülmüştü. Salgın endişesiyle marketlere akın eden vatandaşlar raflarda ürün bırakmamıştı. Yeni tedbirlerin insanları telaşa düşürmemesi gerektiğini söyleyen market zincirinin Satıştan Sorumlu Grup Müdürü Eda Özkan, “Depolarımız ve mağazalarımızla sürece hazırlıklıyız, raflarda biten ürünün yerine anında yenisini koyuyoruz, telaşa kapılmaya gerek yok” dedi.

Haberler 21.11.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yeni koronavirüs tedbirleri dün akam balyor. Yeni tedbirler dün akam Cuma saat 20.00den sonra geçerli olacak. 65 ya ve üzeri kiiler 10.00 ila 13.00 saatleri, 20 ya alt bireyler 13.00 ila 16.00 saatleri arasnda sokaa çkabilecek. Yeni bir karara kadar hafta sonlar 10.00-20.00 saatleri dnda sokaa çkma kstlanacak. Restoran, lokanta ve online yemek sipari firmalarnca saat 20.00den sonra sadece telefon ya da online sipari üzerine paket servis hizmeti verilecek.

UN, YA, EKER, KOLONYA VE DEZENFEKTANA TALEP VAR

Market olarak hazrlklarn yaptklarn ve müterilerin panie kaplmamas gerektiini söyleyen tannm zincir marketlerin Sattan Sorumlu Grup Müdürü Eda Özkan, lk dalgay geçirdiimiz için en çok talep edilen ürünleri biliyoruz. Geçtiimiz mart ayndan tecrübemiz var. Bu dönemde temel gda tüketimi çok fazla artyor, ya, un, makarna, ekere talep çok oluyor. Kolonya, dezenfektan gibi hijyen ürünleri de çok satlyor diye konutu.

DEPOLARDA ÜRÜN VAR, TELAA GEREK YOK

52 ilde 12 depolar olduunu belirten Özkan, Pandemi sürecinde yeni depo araymz oldu ve depolarmz artrdk. Dolaysyla vatandalarn tedirgin olmasna hiç gerek yok. Maazalarmza geldiklerine bütün ürünleri raflarda tam olarak bulacaklar, telaa kaplmasnlar ifadelerini kulland.

MARKETLERN ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUTURMAYIN

Özkan, Marketlerin önünde uzun kuyruklara girmeye gerek yok, ihtiyac olan ürünleri alsnlar. Satlan ürünün yerini annda dolduruyoruz. Depolarmz ve maazalarmz hazrlkl, mal tedariimizi buna göre yaptk. Ar alveri yapp hem kendilerini hem maazalar, dier vatandalar yormasnlar dedi.

MAAZALARDA ÖNLEMLERMZ ALDIK

Maazalarda bütün hijyen önlemlerini de aldklarn vurgulayan Özkan, çeriye sayyla müteri kabul ediyoruz. Dezenfektan noktalar oluturduk, kasiyerlerin önünde paravan var. Maske ve mesafe kontrolü yapyoruz. Müterilere temassz alverii özendiriyoruz. Güvenli bir ortamda alveri yapacaklar. Önemli olan vatandan sal, biz onlara ürün salamak için elimizden geleni yapyoruz. Farkl tedarikçilerle de çalyoruz, bu süreçte alternatif gelitirdik diye konutu.

ONLNE DA ALIVER YAPABLRSNZ

Maazaya gelemeyen müterilerin, online sipari de verebileceini söyleyen Eda Özkan, Alo sipari servisimiz var, maazalarmz arayp istedikleri ürünleri sipari verip, evlerinden teslim alabilirler. Eer tercih ederlerse ayrca telefonla arayp siparii verip, maazaya gelip hemen ödeme yapp ürünleri kendileri de alabilir. Dolaysyla bütün servis ve tedarik zincirlerinin alternatifini çaltk ifadelerini kulland.

STOK YAPMAYACAIM

Markete alveri yapmak için gelen Ozan Öcal, Ürün bulamam diye bir korkum yok, kstlamadan haberim var. Ne olur ne olmaz diye temel ihtiyaçlarm aldm, her zaman yaptm alveriimi yaptm. Zeytinya, havlu kat, makarna, kolonya, slak mendil ve un aldm. Stok yapmayacam, 8 aydr pandemi var, tecrübe ettik. Zaten online olarak sipari veriyoruz dedi.

KORKUM YOK, HJYEN ÜRÜNLERNDEN BRKAç ADET ALDIM

Ayen Akn ise, Her zaman yaptm alveri yaptm, bir korkum yok. Dezenfektan, kolonya, un gibi evde lazm olacak ürünleri alyorum. Genelde evde temizlik malzemelerini birkaç adet bulundurmaya çalyorum. Bu süreçte hijyene biraz daha çok dikkat ettiimiz için ürünlerde stok yapyorum. Markete insanlarn daha az olduu saat aralnda gitmeye çalyorum ya da online alveri yapyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git