Telefon tamircisine dikkat

Cep telefonu kullanımıyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan uzmanlar, sıvı teması olan, yere düşen ve teknik arızlarla karşılaşılan telefonların güvenilir bir tamirciye verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 27.02.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gönümüzün vazgeçilmezi haline gelen ve 7den 70e herkesin elinde olan cep telefonlarn kullanmyla ilgili önemli uyarlarda bulunan cep telefonu tamircileri, mail hesaplarnn, aile fotoraflarn ve yazmalarn kötü amaçla kullanlmamas için bozulan telefonlarn güvenilir bir tamirciye verilmesinin gerektiini vurguladlar.

21 yldr telefon sektöründe çalan Ömer Baak, kendilerine genelde svyla temas ve düme gibi ikayetlerden gelindiini söyledi.

Baak, Kimi cihaz gruplarnda kendi kendine arza veren cihazlar var. Kullancdan kaynaklanan arzlardr. Bir dieri ise firmann ürettii arzlardr. Sv temasl cihazlarda müterinin müdahale etme ans sfrdr. Bu durumda en ksa bir sürede servise bavurmas gerekiyor. Ayrlabilen batarya grubuysa, bataryay ayrdktan sonra cihaz getirmesi gerekiyor. Patlama ve ksa devrenin, cihaza ve kullancya zarar verme durumu vardr. dedi.

Telefon arzasn gidermek için güvenilir birine götürün

Arzay gidermek için telefonu güvenilir bir tamirciye vermek gerektiine dikkat çeken Baak, Özellikle bayanlar, telefonlarn tamircilere verirken fotoraf bilgilerini, telefon rehberini ve tüm bilgileri kar tarafa verme gibi bir durumla kar karyalar. Madur olamamak için cihazda güvenlik kodu olmas gerekir. Kar tarafla mail ve hesaplarnz hiçbir ekilde paylamamanz lazm. Yazmalarn kar tarafn eline geçmemesi için önlem alnmas gerekir. diye belirtti.

Bataryann fazla tüketilmesi veya erken bitmesi kiinin hatasndan meydana gelebildiini söyleyen Baak, unlar söyledi:

Bölgemizde garanti ve kasko irketleri adil deil

Kii, araç arjyla, evde sök tak yaptnda pilin ömrü en düük seviye gelir. Batarya bitimine yüzde 5 kaldnda arja takma en idealidir. Yüzde 80de arja takmak ömrünü ksaltr ve bloke yapabiliyor. Bölgemizde garanti, kasko irketlerinin çalma pozisyona baktmzda pek o kadar adil olduklarn söylemek mümkün deildir. Birçok ülkedeki garanti artlarn gördüm. Müteriyi rahatsz etmeden birebir deiim yaparlar. Buradaki durum direk kullanc hatas saylarak, yanl arj edilmi, suya düürmüünüz. deniliyor. Ufak bir çizik dahi müteriye mal ediliyor. Cihaz içerisindeki mekanik sorunu çizilen yerden dolay müteriye yanstyorlar. Vatandalar tüketici hakem heyetlerine bavurarak en ideal haklarn aramalar daha uygun olur. Personellerle tartmak yerine bu ekilde bir yol izlemeleri gerekir.

Cihaz içindeki oksitlenme, nem cihaza ilerde zarar verecektir

Akif Polat isimli telefon tamircisi de arza ikayetlerinin gelen olarak ayn olduunu belirtti.

Polat, Telefon suyla temas ettiinde ilk bata yaplmas gereken, telefonun bataryadan ayrlmasdr. Cihaz suyla temas gördükten sonra elektrikle temasnn kesilmesi en salkl yoldur. Suyla temas gören cihaz en yakn teknik servise götürmesi gerekir. Pirinç içine braklan telefonun içerisindeki nemi alnr ama bu telefonu kurtarmaya yetmiyor. Suyla temas gören cihaz, devreleri yanmam ise kurdurduktan sonra zaten çalacaktr. Cihaz içindeki oksitlenme, nem cihaza ilerde zarar verecektir. ifadelerini kulland.

Telefon arj edilirken kullanlmamas gerekir

Telefon arj edilirken kullanlmamas gerektiinin altn çizen Polat, unlar söyledi.

arj cihazlar, belli bir voltaj üzerine tasarlanmtr. Telefon, arj edilirken kullanlmamas gerekir. O anda kullanyorsak bu, arjn bataryaya nüfuz etmemesi manasna gelir. Dolaysyla o arj, salkl olmaz ve skntlar meydana gelir. Bu yönde arjdayken patlamalar olur. Bir bataryann uzun ömürlü olmasn istiyorsak tam batarya bitmeden takmamalyz. Bo batarya uzun sürekli kalrsa zarar olmaz. u an telefon sektöründe baz firmalar yeni bir karar alp artk bataryaya 2 yl ömür vermiyorlar. Bunun yerine 500 arjl bir garanti veriyorlar. Biz telefonu gün içerisinde sürekli arj ediyorsak bu bir yl dahi sürmez.

Ana Sayfaya Git