Termal su ile domates üretiyor

Batman'ın Sason ilçesinde kurulan serada, domates üretimi yapan ziraat teknikeri Mehmet Sıddık Yıldız, kış aylarında seranın ısıtmasını termal su ile sağlıyor.

Haberler 29.01.2017 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldz, kaliteli, organik ve ilaçsz domates ürettiklerini belirtti.

Yldz, serada, termal su ile hormonsuz domates ürettiklerini kaydederek, daha önce Antalya ve Diyarbakrn Bismil ilçesinde seraclk iini yaptn, 2 yldr Sason ilçesinde serada domates ürettiklerini söyledi.

Kaplca yannda kurduklar serada ylda 125 ton civar ürün aldklarn belirten Yldz, 6 dönümlük alanda üretim yaptklarn bildirdi.

BÖLGE EKONOMSNE KATKI

Hem ülke ekonomisine bu ekilde katkda bulunmaya çaltklarn hem de istihdam olana yarattklarn kaydeden Yldz, unlar kaydetti:

Serann stmasn k aylarnda kaplca suyu ile salyoruz. Bölgede seraclk fazla gelimemi, fazla tantm yaplmad için geri kalm. Desteklenmesi halinde kaplca bölgesinde üretim artrlabilir. Kaplca suyunun yaklak 50 dönümü besleyebilecek kapasitesi var.

Serada yetitirdikleri domateslerin çevre illere satn yaptklarn dile getiren Yldz, pazar sknts çekmediklerini, ürettikleri domateslerin tümünün müterilerinin hazr olduunu aktard.

Yldz, özellikle rnak, Bitlis, Van, Diyarbakr ve bal ilçelerden youn bir talep olduunu, siparileri yetitirmekte zorluk çektiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git