Terör mağduru üreticiye müjde

Başbakan Yardımcısı Şimşek "Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari illerinde terör olayları nedeniyle zarar gören üreticinin tarımsal kredi borçlarının faizsiz bir yıl ertelenmesine ilişkin kararname taslağını Başbakanlığa gönderdik" dedi.

Haberler 10.03.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs Mehmet imek, terör olaylar nedeniyle Diyarbakr, rnak, Mardin ve Hakkaride madur olan üreticinin, Ziraat Bankas ve Tarm Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan tarmsal kredi borçlarnn faizsiz bir yl erteleneceini belirterek, konuya ilikin kararname taslan Babakanla gönderdiklerini bildirdi.

imek, yapt açklamada, terör maduru esnaf, sanatkar ve üreticinin yaralarn sarmak için birçok koldan çalma yürüttüklerini, bu kapsamda gelen talepleri de titizlikle deerlendirerek, gerekli tedbirleri aldklarn belirtti.

Geçen hafta bölge ziyareti srasnda terör olaylar nedeniyle madur olan üreticinin sorunlarn dinlediini ve vatandalardan kredi borçlarnn ertelenmesi yönünde birçok talep aldn anlatan imek, yaptklar deerlendirme sonucunda çiftçinin tarmsal kredi borcunun ertelenmesi yönünde karar aldklarn ve buna ilikin kararname taslan Babakanla gönderdiklerini kaydetti.

Terör maduru üreticiye müjde

Söz konusu düzenlemenin Diyarbakr, rnak, Mardin ve Hakkaride 2016 ylnda yaanan terör olaylar nedeniyle ürünleri, hayvan varlklar, tesisleri veya seralar zarar gören üreticileri kapsayacan anlatan imek, Ziraat Bankas ve TKKya olan tarmsal kredi borçlarn faizsiz bir yl ertelenmesiyle bölgedeki üreticinin rahat bir nefes alacan ifade etti.

Söz konusu kararn gelecek günlerde Resmi Gazetede yaymlanmasnn beklendiini belirten imek, borçlar vadesinden itibaren 90 günlük süre içerisinde bulunan veya tasfiye olunacak alacaklar hesaplarna aktarlan üreticilerin, kararn yaym tarihinden itibaren 2 ay içerisinde Ziraat Bankas veya TKKya yazl müracaat edebileceklerini bildirdi.

Ana Sayfaya Git