Terör mağdurlarının konutları bu sene tamamlanacak

Mardin, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'da terör nedeniyle zarar gören imar ve altyapının yenilenmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Haberler 05.03.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakanlk Toplu Konut daresi (TOK) Bakan Ergün Turan, Güneydou Anadolu Bölgesinde terörden dolay yklan ve tahrip olan binalarn yerine planlanan 25 bin konut bu yl tamamlanacak ve çok büyük oranda hak sahiplerine teslim edilecek. dedi.

PKK mensuplarnca yerletirilen tonlarca el yapm patlaycnn imha edildii, patlayclarla tuzaklanan barikatn kaldrld Mardin, rnak, Hakkari ve Diyarbakrda imar ve altyapnn yenilenmesi için yürütülen çalmalar tüm hzyla devam ediyor.

Terör saldrlar sonucu ykm karar alnan ya da hasar alan konut, cami, okul ve kamu binalarn yerine de TOK tarafndan bölgede adeta yeni kentler ina ediliyor.

Turan terör yaralarnn süratle sarld bölgede modern ehirlerin yapmnn da hzla sürdüünü söyledi. çevre ve ehircilik Bakanl ile TOKnin terörden etkilenen Güneydou Bölgesi için proje hazrlad anlatan Turan, öyle konutu:

Mardin Nusaybinde, rnak merkez, dil, Silopi ve Cizrede, Hakkari Yüksekovada, Diyarbakr merkezde 25 bin konutun inaat devam ediyor. Güneydou Anadolu Bölgesinde terörden dolay yklan ve tahrip olan binalarn yerine planlanan 25 bin konut bu yl tamamlanacak ve çok büyük oranda hak sahiplerine teslim edilecek. naatn tamam bu bir yl içerisinde balad. Bu çukur teröründen madur olan vatandalarmza evlerini teslim etmi olacaz. Türkiye Cumhuriyeti madur olan vatandalar için 1,5 yl içerisinde 25 bin adet konut yaparak önemli bir i icra ediyor.

- Gurur verecek, duygulandracak ehirler

Turan, devletin terör madurlarnn yaralarn en iyi ekilde sardna iaret etti.

Bölgede 150 bin nüfusu barndracak kent ina ettiklerine dikkati çeken Turan, Bu, devletimiz açsndan gurur verici bir hadise. Bölgede çok modern yeni ehirler ina ediliyor. Görüntüleriyle duygulandracak, gurur verecek yeni ehirler ina ediyoruz. dedi.

Konutlarn bölgenin artlarna göre planlandn dile getiren Turan, vatandalarn tüm ihtiyaçlarnn en iyi karlanacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git