Terör mağdurlarının yüzü yeni konutlarla gülecek

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'nın saldırılarında evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapımına başlanan bin 830 konutun yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Haberler 21.05.2017 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde PKK mensuplarnn saldrlar nedeniyle evleri ar hasar gören vatandalar için TOK tarafndan yapmna balanan bin 830 konutun yl sonunda tamamlanmas hedefleniyor.

Evleri ar hasar gören vatandalara datlmak üzere Esenyurt Mahallesinde TOK tarafndan yapmna balanan bin 830 konut için youn bir çalma yürütülüyor.

Yüklenici firma ekipleri, yollarn geçecei güzergahlar açarak, temel çalmas yapt. makineleriyle kamyonlara yüklenen hafriyat, alann dolgusu için belirlenen yere tand.

Yüksekova Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mahmut Kakç, terörün yol açt hasarlarn giderilmesi için ilçenin birçok noktasnda çalmalarn devam ettiini söyledi.

Geçen yl yaplan operasyonlarla ilçenin teröristlerden temizlendiini anmsatan Kakç, devletin, terör madurlarnn urad zararlarn karlanmas için youn çalma içinde olduunu aktard.

Sahada dolaarak hasarl binalar ve i yerlerini gezdiklerini anlatan Kakç, Bunlar ar hasarl ve az hasarl olarak ayrdk. Az hasarl olanlarn bedellerini ödemeye baladk. Ev içinde zarar gören eya bedelini ödemeye baladk, ödüyoruz. dedi.

Söz konusu çalmalarn zarar tespit komisyonu tarafndan yürütüldüünü ifade eden Kakç, öyle konutu:

Evi ar hasarl olan vatandalarmzn evi kaç metrekare ise o kadar metrekarelik ev veriyoruz. 100 metrekare ise 100, 200 metrekare ise 200 metrekarelik ev vereceiz. Yeni modern evlerin yapmnn startn verdik. Bu yln sonunda inallah bu konutlarn teslimini gerçekletireceiz. Temel hedefimiz bu. Bin 830 konut yapm için üç firma çalyor. Sadece konutlar deil, oradaki i yerleri, camisi, çocuk parklar, oyun alanlar, sosyal donatlarn tamam ihale edildi.

Cumhurbakan, Babakan ve Bakanlarn talimatnn, vatandalarn bütün zararlarnn giderilmesi yönünde olduunu kaydeden Kakç, tüm kurumlarla terör madurlarna yardmc olmaya çaltklarn belirtti.

Kakç, nsanlarmz öyle güzel bir yerleime kavuacak ki artk mutlu ve huzurlu bir ekilde, altyaps oluturulmu, kanalizasyonu, caddesi, soka, sosyal donatlar, alveri yerleri tamamlanm yani evinden çkt zaman çocuk parkna inecek, alveriine ve camisine gidebilecek. Bu hizmetler insanmza güzel ekilde sunulacak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git