Terör mağduru kadınlar üreterek kazanacak

Üreten Kadın Derneği’nin, İçişleri Bakanlığının desteğiyle hayata geçirdiği “Yeniden Hayat Bulan Kadınlar” projesi çerçevesinde, terör mağduru kadınlar üreterek kazanacak.

Haberler 12.02.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde Üreten Kadn Derneince, çileri Bakanlnn desteiyle Yeniden Hayat Bulan Kadnlar projesi hayata geçirildi. Projenin açl dernek binasnda düzenlenen törenle yapld. Törene Vali Mustafa Yamann ei Gülseren Yaman, Dernek Bakan Mine çiçek, Büyükehir Belediyesi Kadn Daire Bakanl görevlileri ve terör maduru kadnlar katld.

Projeye ilikin bilgi veren Dernek Bakan çiçek, amaçlarnn kadnlarn dilenmesini önlemek ve evde oturup avuç açmak yerine, kendi ayaklar üzerinde durabilmelerini salamak olduunu belirtti. Projeye 30 kadn ile balayacaklarn anlatan çiçek, 10 Suriyeli kadnmz, 10 terör maduru ve 10 Mardinde çeitli nedenlerle madur olmu kadnlarmz ile bu çalmay yapyoruz. Amacmz onlar eitmek, i istihdamn salamak. Projemiz 6 ay sürecek ancak daha sonra devam gelecek. Mardin ve Ortadou mutfan Türkiye ve dünyaya tantacaz dedi.

NSAN çABALARSA BAARABLR

Einin, 10 yl önce kendisini ve 4 çocuunu terk ettiini anlatan Nazmiye Yükselolu, çocuklarna bakmak için çaltn ve baarmak istediini dile getirdi. Ayaklarmn üzerinde durmak istediini kaydeden Yükselolu, Yemek becerimi ortaya koydum. Lokantalarda çaltm. Yeter ki insan bir hedef koysun. Baarmak istesin, çabalasn. nsan çabalamadkça bir ey baaramaz. nsan durduu yerde baaramaz ama çabalarsa baarabilir diye konutu.

Einin 3 aydr kayp olduuna dikkat çeken 2 çocuk annesi Suriyeli Mune Ahmeddaball, 3 aydr kocam kayp. çocuklarma bakmak zorundaym. 2 günde bir mama almak zorundaym. Buna da gücüm yok. Bu yüzden projede yer aldm ifadelerinde bulundu.

8 çOCUUMA BAKMAKLA YÜKÜMLÜYÜM

Nusaybinde PKKnn kazd hendekler yüzünden evlerinden olup Mardine geldiklerini ve einin rahatszl nedeniyle 8 çocuuna bakmakla yükümlü olduunu aktaran Nuren Öztürk, Ben de çok zor artlar altnda çocuklarma bakyorum. Dilenmemek için burada çalmak istiyoruz dedi.

Suriyede evlerine bomba atlmas sonucu eini kaybettiine dikkat çeken 6 çocuk annesi ve 5 aylk hamile Neriman Fihen ise, çok zor durumdaym, burada kimsemiz yok. Ayaklarmn üzerinde durmak çalmak istiyorum. Uçaktan atlan bomba apartmanmzn üstüne dütü ve ben çocuklarm kaçak yollarla kaçrarak Türkiyeye sndm diye konutu.

Proje çerçevesinde kadnlar, dernek binasnda Mamann Mutfa adyla oluturulan alanda yemek yapacak. Kadnlarn yaptklar yemekler satlarak kendilerine gelir oluturulacak.

Ana Sayfaya Git