"Teröristler için yaptırılan köprü" ile 5 köprü onarıldı

Van'ın Çatak ilçesinde yerleşim yeri bulunmayan Körüklü Vadisi'nde DBP'li büyükşehir belediyesi döneminde geçen yıl 450 bin lira harcanarak yaptırılan ve görevlendirmenin ardından "PKK'lı teröristler için yapıldığı" gerekçesiyle sökülen köprünün malzemeleri, ilçe merkezindeki 5 köprünün yenileme ve genişletme çalışmalarında kullanıldı.

Haberler 09.11.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei çileri Bakanlnca çatak Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Hac Asm Akgül, haziranda ilçeye 15 kilometre uzaklktaki Körüklü Vadisinin çkna geçen yl dönemin DBPli büyükehir belediyesince ina ettirilen köprünün kaldrlmas talimat verdi.

Köprünün yerinden sökülmesiyle terörle mücadele de önemli bir avantaj salanrken, malzemeleriyle de ilçe merkezindeki 5 köprü onarlarak daha güvenli hale getirildi.

çatak Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Akgül, AA muhabirine, kendilerinden önceki yönetimlerin vatandatan oy almalarna ramen teröristlerin talimatlar dorultusunda çalma yaptklarn söyledi.

- Köprüyü sökerek terörle mücadeleye katk sunduk

Göreve gelir gelmez teröristler için yaplan köprü konusunda çalma balattklarn belirten Akgül, Körüklü Vadisinde yerleim yerinin bulunmadn ve valilik tarafndan özel güvenlik bölgesi ilan edildiini anmsatt.

Teröristlere hizmet eden köprünün eski Büyükehir Belediyesi yönetimi tarafndan 450 bin liraya yaptrldn belirten Akgül, Oras boaltlm ve u anda teröristlerin barnd bir bölge. Bu köprüyü merkeze tadk ve u anda ilçe merkezindeki 5 köprünün bakm, onarm ve geniletme çalmalarnda deerlendirdik. Vatandalarmzn vergileriyle yaplan köprüyü tekrar vatandalarmzn hizmetine sunduk. Böylece teröristlerin geçiini zorlatrdk ve terörle mücadeleye katk saladk. ifadelerini kulland.

- 10 teröristin etkisiz hale getirildii bölge

Körüklü Vadisinde yaayan vatandalarn Yüzüncü Yl Üniversitesi karsnda yaplan konutlara yerletirildiini bildiren Akgül, öyle devam etti:

Oras (Körüklü Vadisi) 20 yldan fazla oldu terör nedeniyle boaltld. Bizim valilik olarak özel güvenlik bölgesi ilan ettiimiz bölge. ki ay önce 10 teröristin etkisiz hale getirildii bir bölge. Köprünün kime yapldn aratrdmzda, köylüler köprüyle ilgili talepte bulunmadklarn söylediler. Kendilerine bir faydasnn olmadn dile getirdiler. Onun dnda kullanan baka kimse yok.

Akgül, vatandan hizmetine sunmak için söktükleri köprünün kemer ksmlarn, ilçeyle krsal köyleri birbirine balayan ehit Güvenlik Korucusu Kasm Sancar Köprüsüne montajlayarak daha güzel bir görünüme kavuturduklarn anlatt.

Köprünün dier parçalarn da ilçe merkezindeki dier köprülerin yenileme, bakm ve onarm çalmalarnda deerlendirdiklerini ifade eden Akgül, yllar önce yaplan ve bakmszlk nedeniyle kullanlamaz hale gelen köprülerin imdi insanlarn güvenle kullandklar güzel bir görünüme kavuturulduunu dile getirdi.

Teröristler için yaptrlan köprüyü imha ederek kamu kaynaklarn israf etmek yerine, deerlendirerek önemli bir kazanç saladklarna dikkati çeken Akgül, bu sayede vatandalarn duasn aldklarn söyledi.

- lçe halk terörle anlmak istemiyor

Türkiyenin ikinci en uzun rafting parkurunun bulunduu çatakta farkl etkinliklere imza atmak amacyla rafting takm kurduklarn, takm Dalaman ve Erzurumda yarmalara gönderdiklerini belirten Akgül, önümüzdeki yl düzenleyecekleri Kanisipi Festivalinde de Türkiye Rafting ampiyonasnn bir ayann yaplmas için giriimde bulunduklarn vurgulad.

Akgül, vatandalarn sosyal yaantlarn gelitirmek amacyla festival düzenlediklerini hatrlatarak, unlar kaydetti:

On binden fazla insanmz festival sayesinde ilçemizi ziyaret etti. çatakllar sürekli terörle anlmaktan bkt. Onlar terör ortamndan uzaklatrmak için her yl festival düzenliyoruz. Vatandalarmz iki gün de olsa bu psikolojik ortamdan uzaklatryoruz. Terörün en iddetli olduu dönümde bile festival yaptk.

Ana Sayfaya Git