Terörü destekleyene kredi yok

Hükümet, 50 bin liralık faizsiz kredi için firmaları detaylı incelemeye aldı. FETÖ ya da PKK terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen işletmeler herhangi bir şekilde yeni yılda kullandırılacak söz konusu kredilerden istifade edemeyecek.

Haberler 21.01.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet, 50 bin liralk faizsiz kredi için firmalar detayl incelemeye ald. KOSGEBe bavuruda bulunan 245 bin KOB, adli ve idari makamlardan gelen istihbarat ve güvenlik raporlar dorultusunda kredi kullanabilecek. FETÖ ya da PKK terör örgütüyle balants tespit edilen iletmeler herhangi bir ekilde yeni ylda kullandrlacak söz konusu kredilerden istifade edemeyecek.

MASAK DA DEVREDE

Krediler konusunda MASAK, valilik, savclk ve emniyetten gelen tüm ihbarlar KOSGEB müdürlükleri tarafndan dikkate alnyor. Tüm ehirlerde KOSGEB müdürlükleri araclyla bilgi havuzu oluturuluyor. Yetkililer, istihbarat birimleri veya yerel makamlardan gelen belge olmamas durumunda kredi taleplerine hzl bir ekilde cevap verdiklerini kaydetti.

5 MLYARLIK FNANSMAN DESTE

15 bin KOB ye kullandrlmas planlanan ilk yl ödemesiz 3 yl vadeli 50 bin liralk faizsiz kredi için 245 bin iletme bavuru yapmt. KOSGEB, KOB ler için 150 milyon liralk kaynak ayrmt. KOSGEB 2017 planlamasn da yapt. Kurum, mevcut 1.1 milyar liralk bütçesi ile 10 ayr program ile binlerce iletmeye milyarlarca liralk kredi destei salam olacak. Hesaplamalara göre 1.1 milyar liralk kaynan kaldraç etkisi ile birlikte KOB lere yeni ylda 5 milyar liraya kadar finansman destei salanabilecei hesaplanyor.

Ana Sayfaya Git