TESK Başkanı Palandöken: “Esnaf ve çiftçi önce sicil düzenlemesi bekliyor”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkârlar kredi kefalet kooperatifleri kefaletiyle esnafımızın kullanmış olduğu kredilerin faiz oranları da yüzde 6 ‘dan dan yüzde 4,5'e düştü” dedi.

Haberler 03.02.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarmsal destek kredileri ve esnaf kredi faizlerinin dümesinin olumlu olduunu vurgulayan TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken, Tarmsal destek kredileri ile esnafmzn kullanm olduu kredilerinin faiz oranlarnn dümesi olumlu. Fakat hem esnaf hem de çiftçi için öncelikle geçmie dönük borçlarn yaplandrlmas, sonrasnda ise sicil düzenlemesi gerekiyor. Aksi takdirde esnaf ve çiftçi kara liste sorunu yüzünden verilen kredilere ulaamadktan sonra, var olan borçlarn ödemekte zorland süreçte faiz oranlarnn dümesinin hiçbir anlam kalmyor dedi.

Esnafa ve çiftçiye verilen desteklerin amacna ulaabilmesi için öncelikle etkin sicil düzenlemesi ve yaplandrma getirilmesi gerektiini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Bu yldan itibaren esnaf ve tarmsal kredilerde kamu bankalar kredi faizlerini düürdü. Düen bu faiz oranlar esnafmz için de çiftçimiz için de olumlu bir karar. Esnaf ve sanatkrlar kredi kefalet kooperatifleri kefaletiyle esnafmzn kullanm olduu kredilerin faiz oranlar da yüzde 6 dan dan yüzde 4,5e dütü. Ama öncelikle düünülmesi gereken konu, esnaf ile çiftçinin bu imknlardan faydalanp faydalanamad. Bunun için de öncelikle mevcut borçlar için yaplandrma gelmeli. Ödemekte zorluk çekilen kredi borçlar ödenebilir hale getirildikten sonraki en önemli adm sicil düzenlemesidir. Geçmite ödenemeyen borçlar nedeniyle bir ekilde kara listeye alnm esnafmz ve çiftçimiz sicil düzenlemesi ile bankalarn inisiyatifine braklmadan kara listelerden çkarlmal. çitçinin Desteklenmesi demek esnafn da desteklenmesi demek. çünkü tarladaki maliyetler ne kadar düerse esnafn da tezghtaki fiyatlar o kadar düer ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git