TESK Başkanı Palandöken: Perakende yasası bir an önce güncellenmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin bir an önce Meclis'ten geçmesini beklediklerini bildirdi.

Haberler 27.09.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yapt yazl açklamada, salgn sebebiyle zor günler geçiren ve artk normalleme sürecinin hzland bu önemde ilerini toparlamaya devam eden esnafn en önemli sorununun halen zincir marketler olduunu söyledi.

TBMMye sunulan kuralsz açllarn önüne geçilmesi için perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybedilmeden çkarlmal. çarsnda bulunan Palandöken, Yüksek fiyat artlar ile piyasalarda dengeleri bozan zincir marketlere kural getirilmesi enflasyonun da dümesi için öncelikli adm olacaktr. Haksz rekabetin neden olduu bu düzen, üreticiyi perian ederken esnaf yok ediyor. Vatandan alm gücünü düürürken, Kobilerin üretimini engelliyor. dedi.

Esnafn, rekabet unsuru olmasyla ekonominin de dengeleyicisi olduunu belirten Palandöken, Esnafn canlanmas ekonominin canlanmas demek. Dolaysyla esnafn azalmas ya da bitmesi ekonominin de sermayenin de tehlikeye girmesi demektir. Ticari hayatta yaanan kuralszlklar esnafmzn gelimesini olumsuz etkiliyor. Esnafmz kazancn normale döndürmek için çalmaya devam ediyor fakat ayn sokaa açlan ayn sektördeki esnafn birbirine zarar vermesi gibi, on binlerce ubede yüzlerce esnafn iini tek dükknda yapan zincir marketlerin haftann her günü açk olmas gibi kuralszlklara artk son verilmeli. deerlendirmesinde bulundu.

Piyasa dengelerini bozan düzen enflasyonu da etkiliyor

Palandöken, Enflasyonun dümemesinin sebebi tekelci fiyat uygulamasna kar Kobilerin, esnafn rekabet edememesinden kaynaklanyor. Fiyatlarn dümesi rekabet ile olur. Yoksa enflasyonda makas daha fazla açlr. Esnafn olmas, pazarlarn rekabet edebilmesi vatandan cebine de faydal. Esnafmz sermayenin deil haksz rekabetin ortadan kaldrlmasn istiyor. Bu nedenle esnafmzn normale daha hzl dönmesi için Perakende Yasas acil olarak güncellenmeli. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git