TESK Başkanı Palandöken: Perakende Yasası hayata geçirilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Taslak halinde Meclis'te bekleyen ve esnafın haksız rekabete karşı korunmasının tek yolu olan Perakende Yasası bir an önce hayata geçirilmeli" dedi.

Haberler 14.01.2022 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TESK Bakan Palandöken, yapt açklamada, yüzlerce farkl ürünün bir dükkanda satlmasnn ticari ahlaka aykr olduunu, esnafn artk ticari hayatta hakszlklara kar ayakta duracak halinin kalmadn belirtti. Palandöken, Bir dükkan ve on binlerce ubede, onlarca esnafn iini yapan zincir marketlerin açl, kapan ve sattklar ürünlere kural getirilmeli. Bu kurallar düzenleyen Perakende Yasas, Meclisten bir an önce çkmal. 2 milyonu akn esnafmz bu yasay bekliyor. Ekmei, sigaray bakkal ve frn, krtasiye ürünlerini krtasiyeci, sebze-meyveyi manav esnaf, eti-tavuu kasap esnaf, hediyelik eyay zücaciyeci esnaf satmal dedi.

ADALETSZLK ESNAF AçISINDAN SON BULMALI

TESK Bakan Palandöken, herkesin kendi iini yapmas gerektiini belirterek, unlar kaydetti:

Taslak halinde Mecliste bekleyen ve esnafn haksz rekabete kar korunmasnn tek yolu olan Perakende Yasas bir an önce hayata geçirilmeli. Konumlar ve sattklar ürünlere kural getirilmeli. Tütün mamulü ve alkollü içki, mobilya, cep telefonu, elektronik eya ve beyaz eya, krtasiye ürünleri, züccaciye, hrdavat, oyuncak, tekstil, konfeksiyon ve hazr giyim (kyafet, ayakkab, terlik vb.), hediyelik eya, oto yedek parça ve aksesuar, kesme çiçek, ilenmemi et ürünleri, deniz ürünleri, unlu mamul ve pastane ürünlerinin satn zincir marketler yapmamal. Bir ürünü satarken o ürün hakknda tam anlamyla da bilgi sahibi olmak gerekir. Ehliyet parayla sahip olunabilir; ama araba kullanmak parayla satn alnamaz. Yani herkes kendi iini yapmal. Eti kasap, sebze meyveyi manav satmal.

Ana Sayfaya Git