TESK Başkanı Palandöken'den "merdiven altı üretim" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayramlarda ve özel günlerde merdiven altı üretimin arttığını belirterek "Bayram sofralarının sağlıksız ve hijyenden uzak yiyeceklerle dolmaması için merdiven altı üretimden uzak durun." ifadesini kullandı.

Haberler 28.07.2020 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yapt yazl açklamada, insan salyla oynayan merdiven alt üretimin, ayn zamanda kayt dl artrarak ekonomiye zarar verdiine iaret etti.

Vatandalarn merdiven alt üretimden uzak durmas gerektiinin altn çizen Palandöken, bayram alverii yaplrken hesapl ürünle kalitesiz ürün arasndaki farkn bilinmesi gerektiini vurgulad.

MERDVEN ALTI ÜRÜNLER

Palandöken, hangi koullarda üretildii bilinmeyen, hijyenden uzak merdiven alt ürünlerin insan saln hiçe saydn belirterek unlar kaydetti:

ekerin, yan, fstn, unun fiyat belliyken kimse maliyetinin altnda baklava satmaz. Günümüz artlarnda 15-20 liraya baklava da çikolata da olmaz. Piyasa fiyatnn altnda satlan ürünlere üpheyle yaklalmal. Bu ürünlerin genelde salksz artlarda ve merdiven alt üretim olduu bilinmeli. Özellikle de yol kenarnda araç arkalarnda satlan tatl, eker, çikolata gibi ykanmadan yenebilen ürünlerden uzak durulmal.

Kurban Bayramna sayl günler kala vatandalarmz merdiven alt üretime kar bir kez daha uyaryoruz. Bayram sofralarnn salksz ve hijyenden uzak yiyeceklerle dolmamas için merdiven alt üretimden uzak durun. Az aln, öz aln, kaliteli aln.

Ana Sayfaya Git