TESK'ten "alışveriş çılgınlığı" uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Tüm dünyada hızla yayılan 'alışveriş çılgınlıkları' kapsamında düzenlenen aldatıcı kampanyalar konusunda vatandaşlarımız dikkatli olmalı"

Haberler 25.11.2019 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, alveri çlgnl temasyla yln belli dönemlerinde gerçekletirilen ve tüm dünyada hzla yaylan kampanyalarn aldatc yönlerine kar vatandalar uyard.

Palandöken, yazl açklamasnda, gelien teknolojiyle neredeyse her gün gerçekletirilen aldatc indirimlerden kaçnmak için güvenli internet sitelerinin tercih edilmesi gerektiini bildirdi.

Alveri çlgnlklarna kar uyarda bulunan Palandöken, Tüm dünyada hzla yaylan alveri çlgnlklar kapsamnda düzenlenen aldatc kampanyalar konusunda vatandalarmz dikkatli olmal. Ylda 2 kez indirim kampanyas yaplr, biri yaz, dieri k sezonu sonunda. Kampanyalar kurala balayalm, maduriyetlerin önüne geçelim. çünkü bu sat kampanyalarnda sadece kuralsz ürün sat yaplmyor, merdiven alt ürünler de piyasaya sürülüyor. ifadelerini kulland.

TESKten alveri çlgnl uyars

Palandöken, özel alveri günlerinde fiyatlarn önceden iirildiini, sonra indirim ad altnda stoklar tüketmek için aldatc sat teknikleriyle ürünlerin pazarlandn vurgulad.

Özellikle kampanyalara aldanp kredi kartlarna yüklenilmemesi gerektiinin altn çizen Palandöken, unlar kaydetti:

Efsane Cuma, 11.11 gibi aldatc kampanyalara kar tedbirli olunmal. Yüzde 90lk rekabet piyasasnda hiç kimse zararna sat yapmaz. Ürünlere birkaç ay öncesinde 3-5 kat etiket yaptrp sonra belli günlerde indirim diye pazarlamak haksz kazançtr. Herkes alyor, ben de alaym düüncesi yanl. Hem etiket hem gramajlarda hem de fiyatlarda büyük oyunlar oynanyor. Bunlar engellemek için sürekli denetim art. Efsane veya Kara Cuma denilerek stok eritme oyunlarna halkmz gelmemeli. Bu tür kampanyalarn sadece isimleri yeni ancak yöntemleri hep ayn, önce iir, sonra indir. Halk kandrmaktan baka bir ey yaplmyor. Bunun önüne ancak kural konularak geçilir. Her gün indirim yaplmaz.

Ana Sayfaya Git