TESK'ten "bayram tatili" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı tatilinde ulaşım ve konaklama sektöründe fiyatların ciddi oranda arttığını belirterek, "Otobüs firmaları, hava yolu şirketleri ve oteller bayram tatilini fırsata çevirmemeli." ifadesini kullandı.

Haberler 01.06.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, uzun bayram tatillerinin yaz sezonuna denk geldii dönemlerde tavan fiyat uygulamasna dikkat edilmediine iaret etti.

Ramazan Bayram tatilinde bilet fiyatlarnn fahi oranda arttna deinen Palandöken, fiyatlarn dönemsel deil, sistematik olmas gerektiinin altn çizdi.

MADUR OLMAMAK çN

Palandöken, vatandalarn madur olmamas için biletlerde taban ve tavan fiyat uygulanmas gerektiini vurgulayarak, Otobüs firmalar, hava yolu irketleri ve oteller bayram tatilini frsata çevirmemeli. Talep artnda fiyatlar artrmak yerine ek seferler konularak makul fiyatlar belirlenmeli. stisnasz taban ve tavan fiyat uygulamas yeniden hayata geçirilmeli. deerlendirmesinde bulundu.

9 günlük bayram tatilini deerlendirmek için son anda tatil plan yapan vatandalara da uyarda bulunan Palandöken, unlar kaydetti:

Kredi kartyla internet üzerinden tatil satn alan vatandalar otele gittiklerinde ayn odann birçok kiiye satld haberiyle karlaabiliyor. Bu tarz dolandrclklara maruz kalmamak için online tatil satn alrken kurumsal ve güvenilir internet siteleri tercih edilmeli. Vatandalarmz bayram tatili planlarken gerçek olmayacak kadar ucuz görünen tatil paketlerine itibar etmemeli.

Ana Sayfaya Git