TESK'ten esnaf ve sanatkarlar için "vergi barışı" talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken "Yeni bir vergi barışıyla esnaf ve sanatkarlarımız geçmişteki borçlarından kurtulurken devlet bütçesine de gelir sağlanmasının önü açılmalı"

Haberler 18.02.2020 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, geçmite çkarlan borç yaplandrmalarna ramen esnaf ve sanatkarlarn borç yükünden kurtulamadn belirterek, Yeni bir vergi baryla esnaf ve sanatkarlarmz geçmiteki borçlarndan kurtulurken devlet bütçesine de gelir salanmasnn önü açlmal. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, esnaf ve sanatkarlar için çkarlacak vergi affnn, Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarn da kapsamas gerektiini bildirdi.

ESNAF VE SANATKARLAR

Geçmiteki borç yaplandrmalarna karn esnaf ve sanatkarlarn sorun yaamaya devam ettiini vurgulayan Palandöken, unlar kaydetti:

Esnaf ve sanatkarlarmz ile devletimizin mali yönden barma zaman geldi. Yeni bir vergi baryla esnaf ve sanatkarlarmz geçmiteki borçlarndan kurtulurken devlet bütçesine de gelir salanmasnn önü açlmal. Yeni vergiler getirmek yerine vergi bar balatlarak devlet bütçesine gelir salanmal. Geçmiin yükleri esnaf ve sanatkarlarmzn omuzundan kaldrlmal. Kazan kazan mantyla hareket edilerek esnafn geçmi dönemdeki borçlarnn yarsnn tek seferde ödenmesi artyla kalan yars silinmeli. Böylelikle hem esnafn geçmi borçlarndan kurtulmas hem de devletin kasasna scak para girmesi salanmal.

Ana Sayfaya Git