TESK'ten esnafa kredi talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2 milyona ulaşan esnaf ve sanatkarın can suyu kredisi beklediğini belirterek, "Piyasa koşullarında esnafımızın nakit sıkıntısının giderilmesi için sıfır faizli ve 12 ay geri ödemesiz can suyu kredisi hayati önem taşıyor." ifadesini kullandı.

Haberler 23.05.2019 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yazl açklamasnda, esnafa özel hazrlanan can suyu kredi paketlerinin uzun vadeli olmas gerektiini bildirdi.

Esnaf ve sanatkarn, gelien teknolojiye bal gelimelere ayak uydurmakta zorlandna dikkati çeken Palandöken, can suyu kredisinin ekonomik dalgalanmayla mücadele eden esnaf rahatlatacan vurgulad.

Palandöken, saylar 2 milyonu bulan esnaf ve sanatkarn can suyu kredisini dört gözle beklediinin altn çizerek, Piyasa koullarnda esnafmzn nakit skntsnn giderilmesi için sfr faizli ve 12 ay geri ödemesiz can suyu kredisi hayati önem tayor. deerlendirmesinde bulundu.

TESKten esnafa kredi talebi

Kahvehane, çay oca, internet kafe iletmecisi ve emlakç esnafnn da can suyu kredisinden faydalanmas gerektiini belirten Palandöken, unlar kaydetti:

Ard ardna açlan zincir marketler ve AVMlerle ba edemeyen esnafmzn birçok kalemde ödemek zorunda olduu giderler var. Dükkan kiras, elektrik, su ve doal gaz faturas, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve yannda çalan içinin maa derken esnafn maliyetleri fazla. Veresiye defteri kullanan çok sayda esnafmz var, nakit sknts yüzünden maliyetleri karlamakta güçlük çekiyor. Öte yandan büyük sermayeyle de mücadele edip yeni teknolojik gelimelere de ayak uydurmaya çalyorlar. Böyle bir dönemde esnaf ve sanatkarlara can suyu kredisi vermenin tam zaman. Esnafa verilen küçük çapl kredilerin ekonomideki etkisi büyük oluyor.

Ana Sayfaya Git