TESK'ten "esnafa nakit destek" talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Hijyen şartlarına uyup gerekli tüm tedbirlerle işinin başında duran esnafımızın yeniden ayağa kalkabilmesi için karşılıksız nakit desteği verilmeli." ifadesini kullandı.

Haberler 10.07.2020 - 01:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Hijyen artlarna uyup gerekli tüm tedbirlerle iinin banda duran esnafmzn yeniden ayaa kalkabilmesi için karlksz nakit destei verilmeli. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle esnaf ve sanatkarlarn zor günler geçirdiine dikkati çekti.

ESNAFA NAKT DESTE

Salgn sebebiyle uzun süre i yerleri kapal olan, daha sonra ise virüsün süre gelen etkilerinden dolay müteri younluu, i hacmi daralan esnafn kira, vergi ve borçlarn ödeyemediinin altn çizen Palandöken, esnaf ve sanatkarn yaralarnn vakit kaybedilmeden sarlmas gerektiini vurgulad.

Palandöken, kazanc azalan esnafn Kurban Bayramn rahat geçirebilmesini salamak için destek verilmesi gerektiine iaret ederek, Hijyen artlarna uyup gerekli tüm tedbirler ile iinin banda duran esnafmzn yeniden ayaa kalkabilmesi için karlksz nakit destei verilmeli. Ekonominin barometresi olan esnafa verilecek her türlü destek, piyasaya olumlu yansyarak hem esnaf hem de ekonomiyi canlandrr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git