TESK'ten esnafa "sigarada paket değişikliği" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigara satışında "siyah paket" uygulamasının başladığını ve 5 Ocak 2020'den itibaren sadece standart paketlerde satışa izin verileceğini belirterek, "Büfe, bakkal, bayi esnafımız öncelikli olarak ellerindeki eski paketli sigaraların satışını yapmalı." ifadesini kullandı.

Haberler 20.12.2019 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yapt yazl açklamada, sigara ve tütün mamullerinde balayan düz ve standart paket uygulamasna ilikin uyarda bulundu.

SGARADA PAKET DEKL

5 Aralktan itibaren bu mamullerde siyah paketli düz ve standart uygulamann baladn hatrlatan Palandöken, eski paketli sigaralarn 5 Ocak 2020ye kadar satlabileceini bildirdi.

Palandöken, yeni düzenlemeyle sigara paketleri üzerinde marka, ayrt edici ibare ve dier zorunlu bilgilerin yazm ekli, rengi ve konumunun standart hale getirildiine dikkati çekerek unlar kaydetti:

5 Ocaka kadar yeni paketlerle üretim yaplaca gibi mevcut paketlerin piyasadaki sat devam edecek. 5 Ocak 2020 itibaryla sadece yeni standart paketlerin sat yaplabilecek ve piyasada eski tip paket bulunmayacak. Büfe, bakkal, bayi esnafmz öncelikli olarak ellerinde bulunan eski paketli sigaralarn satn yapmal.

Ana Sayfaya Git