TESK'ten esnafa teknolojik destek talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her bin esnaf ve sanatkardan birinin e-ticaret yaptığını belirterek, "Bu sayının artması için esnaf ve sanatkarımıza indirimli internet paketleri, teknolojik araçlar için kredi desteği gibi özel bir teşvik sistemi kurularak destek olunmalı ve tüm bu imkanlardan yararlanabilmeleri için danışmanlık hizmeti verilmeli." ifadelerini kullandı.

Haberler 03.05.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yazl açklamasnda, esnaf ve sanatkarlarn e-ticaretteki paynn artrlmas için teknolojik destek verilmesi gerektiini bildirdi.

Esnaf ve sanatkarlarn bugünün piyasa koullarnda rekabet gücünün artrlmas için destee ihtiyac olduunu vurgulayan Palandöken, e-ticaretteki esnaf saysnn artrlmas için esnafa özel e-ticaret tevik paketi oluturulmas gerektiini kaydetti.

Palandöken, 1 milyon 772 bin 650 esnaf ve sanatkarmzn 2 bin 417si e-ticaret yapyor. Bir baka ifadeyle her bin esnaftan biri e-ticaret gerçekletirebiliyor. Bu saynn artmas için esnaf ve sanatkarmza indirimli internet paketleri, teknolojik araçlar için kredi destei gibi özel bir tevik sistemi kurularak destek olunmal ve tüm bu imkanlardan yararlanabilmeleri için danmanlk hizmeti verilmeli. deerlendirmesinde bulundu.

Esnafa teknolojik destek talebi

Türkiyede e-ticaret sektörünün hacminin geçen yl yüzde 42 artarak 59,9 milyar liraya ulat bilgisini veren Palandöken, esnafn markalamas, kurumsallamas ve kendini gelitirmesinin ülke ekonomisi ve e-ticaret hacmini büyüteceinin altn çizdi.

Palandöken, esnafn e-ticarete balama ve devam etme sürecinde yaad sorunlarn çözüme kavuturulmas gerektiine dikkati çekerek unlar kaydetti:

Esnaf ve sanatkarmza bu noktada yaplabilecek en önemli destek kukusuz teknolojik destektir. Bilgisayar, yazlm ve benzeri teknolojik araçlara ulamda vergi indirimleri ve fatura karl sfr faizli kredi gibi imkanlar tannmaldr. Biz de konfederasyon olarak bu sorunlarn tespiti ve çözümü için gerekli kurumlarla ve ilgili bakanlklarla istiarelerde bulunuyoruz. Örnein tüm esnaf ve sanatkarn tek bir web sitesi üzerinden sat yapabilmesi gibi fikirler ve projeler üzerinde çalyoruz. E-ticaret pastasndan daha çok esnafn pay alabilmesi çok önemli. çünkü esnafn olmad bir ticari platform düünülemez.

Ana Sayfaya Git