TESK'ten "fırsatçılık" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bir dönemde kimse kafasına göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koşullarını fırsatçılığa çevirmemeli." ifadesini kullandı.

Haberler 23.09.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yazl açklamasnda, frsatçlk yapanlara kar denetimlerin acilen artrlmasn istedi.

Bata gda ürünlerinde frsatçlk yapldn belirten Palandöken, Bakanlk tarafndan yaplan denetimlerde 680 üründe gramaj oyunu, bin 296 üründe ise haksz fiyat artnn tespiti, bu konudaki iddialarmz açkça dorulad. Ekonomik dalgalanma yaadmz bir dönemde kimse kafasna göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koullarn frsatçla çevirmemeli. deerlendirmesinde bulundu.

MARKETLERDEK FARKLILIK

Palandöken, ayn üründe deiik marketlerde büyük fiyat farkllklar yaanabildiine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Fiyat dengesizliinin önüne geçmek için piyasadaki tüm aktörler üzerine düen görevi yerine getirmeli. Vatandalar temel gda ihtiyaçlarn bile karlamakta zorlanrken baz frsatçlarn bire bin katma çabasnn önüne geçilmeli. Bu yüzden piyasadaki kar marjlar kontrol altna alnmal. Üç be kuru diye önemsenmeyen farklar, ay sonu geldiinde binlerce liralk zarara dönüüyor. O yüzden bu devirde rasyonel tüketici olarak bilinçli alveri yaplmal. Vatandalarmz da alveri yaparken gözüne taklan haksz fiyat artlarn ve gramaj oyunlarn derhal Ticaret Bakanlna ikayet etmeli.

Ana Sayfaya Git