TESK'ten 'gecikme faizleri düşürülsün' talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartı taksit sınırlarında yaptığı düzenlemeye ilişkin, "Taksit sayısının artırılması olumlu ama yeterli değil. Kredi kartı taksit sayılarının artırılmasının yanında, gecikme faizleri de düşürülmeli." talebinde bulundu.

Haberler 17.06.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken yazl açklamasnda, BDDKnn mobilyadan beyaz eyaya, elektronik eyadan hava yollar ve konaklama harcamalarna kadar birçok alanda kredi kart taksit saysn artrdn anmsatt.

GECKME FAZLER DÜÜRÜLSÜN

Kredi kart taksit saylarnn artrlmasnn yannda, gecikme faizlerinin de düürülmesi gerektiine dikkati çeken Palandöken, Taksit saysnn artrlmas olumlu ama yeterli deil. Kredi kart borcundan dolay yasal takibe düenlerin says ilk 3 ayda geçen yln ayn dönemine göre yüzde 14 artarak 253 bin 85 kii oldu. Gecikme faizlerinin düürülmesi borçlarn ödenmesinde kolaylk salayacaktr. Bankalar elini tan altna koymal ve bu oran yüzde 2,65ten aa çekmeli. ifadelerini kulland.

Palandöken, Türkiye Bankalar Birliinin ilk çeyrek verilerine göre kredi kart borcu nedeniyle yasal takibi devam eden 2,4 milyon kii olduuna iaret ederek, BDDKnn bu kapsamda çok önemli bir adm attn kaydetti.

Ana Sayfaya Git