TESK'ten geri dönüşüm için depozito önerisi

"Atık şişelerin alüminyum, cam ve pet olması fark etmeksizin, depozito uygulamasıyla tüketicilerin bu ambalajları getirmesi sağlanmalı"

Haberler 01.08.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Türkiyenin geri dönüümde baar salamas adna depozito uygulamasnn önemine deinerek, Atk ielerin alüminyum, cam ve pet olmas fark etmeksizin, depozito uygulamasyla tüketicilerin bu ambalajlar getirmesi salanmal. ifadelerini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, Türkiyede 10 milyon ton plastik üretimi yapldn, bunun 4 milyon tonunun ambalaj olarak üretildiini belirtti.

GER DÖNÜÜME DEPOZTO

Üretilen plastiin ancak yarsnn geri dönüüme konu olduunu ifade eden Palandöken, Türkiyedeki geri dönüüm orannn yetersizlii nedeniyle Avrupadan plastik atk ithal edildiini bildirdi. Palandöken, Bata ngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden ithal ettiimiz plastik atklar üretim ve geri dönüümde salkl ham madde elde etmemizi engelliyor. deerlendirmesinde bulundu.

Plastik atk ithalatnn ülkede her yl arttna dikkati çeken Palandöken, unlar kaydetti:

Türkiyenin geri dönüümde baar yakalamas adna depozito uygulamas önemli. Atk ielerin alüminyum, cam ve pet olmas fark etmeksizin, depozito uygulamasyla, tüketicilerin bu ambalajlar getirmesi salanmal. Geri dönütürmediimiz her plastik atk, hem çevremizi kirleterek salmz tehdit ediyor hem de ekonomiye büyük bir zarar veriyor.

Ana Sayfaya Git