TESK'ten "kaçak sarma tütün ve makaron" uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Kaçak sarma tütün ve makaron satışlarında beklenin üzerinde artış oldu. Kaçak ticareti, dürüst bakkal esnafı için büyük bir sorun haline geldi"

Haberler 30.10.2019 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, kaçak sarma tütün ve makaron satlarnda beklenenin üzerinde art yaandn belirterek, Kaçak ticareti, dürüst bakkal esnaf için büyük bir sorun haline geldi. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, kaçak sarma tütün ve makaron sat nedeniyle yaanan yllk vergi kaybnn 10 milyar liraya yaklatn bildirdi.

KAçAK SARMA TÜTÜN

Söz konusu ürünlerin ticaretinde son dönemde beklenenin üzerinde art görüldüüne iaret eden Palandöken, Kaçak ticareti, dürüst bakkal esnaf için büyük bir sorun haline geldi. Perakende Yasas, küçük esnaf koruyacak ekilde yeniden düzenlenmeli. deerlendirmesinde bulundu.

Esnafn ülke ekonomisinin bel kemii olduuna dikkati çeken Palandöken, unlar kaydetti:

Hem kontrolsüz ekilde her yerde açlan zincir maazalar hem de gittikçe çoalan kaçak sarma tütün ticaretiyle ilgili bakkal esnafn koruyacak admlar bir an önce atlmaldr. Binlerce bakkal esnaf ve aileleri bu konularda devletimizden destek beklemektedir.

Ana Sayfaya Git