TESK'ten "kayıt dışı istihdamla mücadele" çağrısı

"Kayıt dışı istihdam 2002'de yüzde 52 iken geçen yıl yüzde 33'e düştü. Bu düşüş verilen mücadeleler ve bilinçlenme sayesinde gerçekleşen olumlu bir durum fakat yeterli değil"

Haberler 25.12.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, kayt d istihdam orannn geçen yl yüzde 33e dütüünü ancak bunun yeterli olmadn belirterek, Esnaf-içi-iveren üçgeni ve devletle birlikte vatandaa da bu konuda sorumluluk düüyor. ifadesini kulland.

Palandöken, yapt yazl açklamada, kayt d istihdamla mücadelede denetimlerin sklatrlmasnn önemine dikkati çekti.

Kayt d çalanlarn devletin vergilerinden ve kendi emeklilik haklarndan çaldna iaret eden Palandöken, Kayt dlkla topyekun mücadele edilmeli. Bu mücadelede devletimize ve hükümetimize tüm esnaf camias olarak destek veriyoruz ve vermeye devam edeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

KAYITDII STHDAM

Bu noktada sosyal güvenlik bilinci oluturulmasnn önem tadn vurgulayan Palandöken, unlar kaydetti:

Kayt d istihdam 2002de yüzde 52 iken geçen yl yüzde 33e dütü. Bu düü, verilen mücadeleler ve bilinçlenme sayesinde gerçekleen olumlu bir durum fakat yeterli deil. Hem yarnlarmzdan hem devletin kasasndan çalan kayt dlkla mücadeleye TESK olarak her zaman destek veriyoruz. Esnaf-içi-iveren üçgeni ve devlet ile birlikte vatandaa da bu konuda sorumluluk düüyor. çünkü bu durum hepimizin geleceinden çalyor. Kayt d çalmak asla kabul edilmemeli, böyle bir durumla karlaldnda muhakkak devlete ve ilgili birimlere ihbarda bulunulmal.

Ana Sayfaya Git