TESK'ten kira ödemelerinde "milli para" önerisi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Dövizdeki yükseliş esnafın maliyetini artırırken işyeri kiraları da dövize bağlı olarak yükselince çok sayıda kişi mağdur oldu. Bu yüzden dövizle yapılan tüm kira sözleşmeleri Türk lirasına çevirilerek güncellenmeli"

Haberler 16.07.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Dövizdeki yükseli esnafn maliyetini artrrken iyeri kiralar da dövize bal olarak yükselince çok sayda kii madur oldu. Bu yüzden dövizle yaplan tüm kira sözlemeleri Türk lirasna çevirilerek güncellenmeli. ifadelerini kulland.

Palandöken, yapt yazl açklamada, döviz kurundaki dalgalanmalarn tüm kesimleri etkilediine dikkati çekti.

Böyle dönemlerde vatandalarn dövizle alveri yapmaktan kaçnmas gerektiini belirten Palandöken, Yurt içinde yaplan tüm sözlemeler ve kira ödemeleri Türk liras ile güncellenerek milli parann deeri korunmal. Paramzn deer kaybetmemesi için vatandalarmz yatrmlarn dövizle deil, Türk liras ile yapmal. görüünü bildirdi.

KRADA MLL PARA ÖNERS

Palandöken, unlar kaydetti:

Son günlerde ABD ile çin arasnda yaanan ticari savalar, döviz kurlarnda dalgalanmalara sebep oldu. Dolar ve avrodaki ani ini çklar piyasalar olumsuz etkiliyor. Özellikle kirasn döviz üzerinden ödeyen iletmeler ve i yeri sahipleri zor duruma dümekte. Dövizdeki yükseli esnafn maliyetini artrrken iyeri kiralar da dövize bal olarak yükselince çok sayda kii madur oldu. Bu yüzden dövizle yaplan tüm kira sözlemeleri Türk lirasna çevirilerek güncellenmeli.

Ana Sayfaya Git