TESK'ten "kredi kolaylığı" talebi

"Esnaf ve sanatkarların piyasada rekabet edebilmesi ve ayakta kalabilmeleri için sürekli olarak kendini yenilemesi ve teknolojiyi takip etmesi gerekiyor. Bu kapsamda yeni yatırımlar için ulaşılabilir ve ucuz finansman imkanlarının sunulması birinci derecede önem taşıyor"

Haberler 21.03.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarlarn ayakta kalabilmek ve piyasada rekabet edebilmek için sürekli kendilerini yenilemeleri ve teknolojiyi takip etmeleri gerektiini belirterek, Bu kapsamda yeni yatrmlar için ulalabilir ve ucuz finansman imkanlarnn sunulmas birinci derecede önem tayor. ifadelerini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, esnaf ve sanatkar için salanan kredilerden yararlanmada yaanan sorunlara deindi.

Esnaf ve sanatkarlarn piyasa ekonomisindeki yerinin iyi deerlendirilmesi gerektiine iaret eden Palandöken, Esnaf ve sanatkarlarn mevcut sorunlarnn çözülmesi, kredi ve tevik sistemlerinden etkin yararlanmalar bu kesimin geliip güçlenmesi bakmndan büyük önem tayor. deerlendirmesinde bulundu.

KRED KOLAYLII

Palandöken, esnaf ve sanatkarlarn ayakta kalabilmek ve piyasada rekabet edebilmek için sürekli kendilerini yenilemeleri ve teknolojiyi takip etmeleri gerektiini vurgulayarak, bu kapsamda, yeni yatrmlar için ulalabilir ve ucuz finansman imkanlarnn sunulmasnn birinci derece öneme sahip olduunu ifade etti.

28 ubat itibaryla 447 bin 854 esnaf ve sanatkarn Türkiye Halk Bankasnn esnaf kredisinden yararlandn bildiren Palandöken, 2010-2017 döneminde KOSGEBin sfr faizli iletme kredilerine de esnafn youn ilgi gösterdiini ancak sadece 191 bin 826snn bunlardan yararlanabildiini belirtti.

Esnaf ve sanatkarlara kredi kullandrlmasna yönelik 1189 sayl Bakanlar Kurulu kararnn baz skntlara yol açtn ifade eden Palandöken, unlar kaydetti:

KOSGEBE BAVURU

Bu karar kapsamnda, bavuru tarihi itibaryla son 5 ylda dier kamu kurum ve kurulularnn faiz ve/veya hibe destei niteliindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlara ayn iletme için ayn konuda faiz indirimli kredi kullandrlamayaca hükme balanmtr. KOSGEB desteinden yararlanan esnaf ve sanatkarlar, esnaf kefalet kooperatiflerince verilen yüzde 50 veya yüzde 100 faiz indirimli (faizsiz) dier kredi imkanlarndan 3 yl süreyle faydalanamamaktadr. Kredi kullanabilen esnaf ve sanatkar says göz önünde bulundurularak, uygulamadaki snrlama kaldrlmal, esnaf ve sanatkarlarn her iki kurumdan da kredi kullanmalarnn önü açlmaldr.

Ana Sayfaya Git