TESK'ten kültür turizmi çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Dünyada eşi benzeri görülmemiş tarihi ve kültürel mirasımız var, maalesef yabancılar tarafından bilinmiyor. Bu eserlere yönelik bir tanıtım kampanyasıyla yabancı turist sayısını daha da artırabiliriz." ifadesini kullandı.

Haberler 08.04.2019 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, bu yl turizmde altn yllardan birinin yaanacana iaret etti.

Turist saysndaki artta sürekliliinin salanabilmesi, turizm gelirlerinin yükseltilmesi için baz tedbirler alnmas gerektiine dikkati çeken Palandöken, Gelir, turist says kadar artmyor. Turist says hzla artsa da turist bana yaplan harcama istenilen seviyelere gelmi deil. Bunu artrmamz gerekiyor. deerlendirmesinde bulundu.

KÜLTÜR TURZM

Palandöken, öncelikle herey dahil sisteminin gözden geçirilmesini gerektiini belirterek, Havaalanndan dorudan otele giden turist, bulunduu ehri hiç görmeden ülkesine dönüyor. Bu da hem turizm gelirlerinin snrl kalmasna hem de ülkemizin tarihi ve kültürel deerlerini tantamamamza neden oluyor. ifadelerini kulland.

Türkiyenin, turistlerin ilgisini çekecek çok sayda kültürel mirasa sahip olduunu aktaran Palandöken, unlar kaydetti:

Dünyada ei benzeri görülmemi tarihi ve kültürel mirasmz var, maalesef yabanclar tarafndan bilinmiyor. Bu eserlere yönelik bir tantm kampanyasyla yabanc turist saysn daha da artrabiliriz. Bunun için de havaalanlarndan otellere kadar turistlerin bulunduu her yere tantm broürleri ve haritalarn bulunduu stantlar koymalyz. Turistlere bulunduu yerin tarihi ve kültürel deerlerini gösteren akll telefon uygulamalar gelitirmeli, sanal müzeler oluturmalyz.

Ana Sayfaya Git